Hunedoara: Decontarea concediilor medicale nu ajunge pentru toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Decontarea concediilor medicale nu ajunge pentru toată lumea
Hunedoara: Decontarea concediilor medicale nu ajunge pentru toată lumea

Reprezentanţii Casei judeţene de Sănătate declară că acest lucru se întâmplă din cauza angajatorilor care cer decontarea concediilor medicale din ultimii trei ani.

Potrivit lui Ovidiu Bîndea, purtător de cuvânt în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate  (CJAS) Hunedoara, valoarea concediilor medicale care ar trebui decontată până acum către angajatorii hunedoreni se ridică la peste 21 de milioane de lei, în condiţiile în care bugetul Casei destinat concediilor medicale este de doar 11 milioane de lei. „Faţă de 2008, valoarea concediilor medicale care trebuie decontate în acest an  este mai mare cu 53 la sută”,  a spus Bîndea.

Concedii medicale retro


Ovidiu Bîndea este de părere că la acest impas bugetar contribuie iniţiativa unor companii mari care au făcut cerere de decontare pentru concedii medicale eliberate cu până la trei ani în urmă. „Mai multe companii mari au găsit de cuviinţă ca în perioada aceasta de criză să vină la noi ca să decontăm concedii medicale cumulate pe ultimii trei ani de zile. Legea permite, dar,  dacă până acum au putut funcţiona fără a avea nevoie de decontarea cu Casa, considerăm că pentru decontarea concediile medicale mai vechi angajatorii au răbdarea şi înţelegerea necesară pentru a accepta ideea unei liste de aşteptare”, a spus Ovidiu Bîndea.

Nu ajunge la toată lumea


CJAS Hunedoara nu va putea deconta integral nici măcar concediile medicale emise în 2009.  În condiţiile date, Casa  va plăti concediile medicale „la zi” pe principiul „primul venit, primul servit” până la epuizarea bugetului pe acest an, din care au mai rămas de cheltuit cinci milioane de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite