Decembrie de coşmar pentru taximetrişti: ultima lună le-a adus încasări sub aşteptări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zoltan Peterffi speră ca Anul Nou să îi aducă mai mulţi clienţi. D.Guţă
Zoltan Peterffi speră ca Anul Nou să îi aducă mai mulţi clienţi. D.Guţă

În luna în care se aşteptau la profituri mari, taximetriştii din Deva susţin că au avut cele mai mici încasări din ultimii ani. Şoferii aşteaptă cu înfrigurare Revelionul, sperând că în noaptea dintre ani vor avea motive de mulţumire.

Decembrie 2010 le-a adus taximetriştilor deveni cele mai mici încasări din ultimii ani. Pentru Zoltan Peterffi, bilanţul unei nopţi de lucru pe maşina cu care face taximetrie şapte ani este trist. Privind la bonul de casă, deveanul susţine cu îngrijorare că a constatat că oamenii nu mai circulă aproape deloc cu taxiul.

“De Crăciun am avut încasări mai mari faţă de o zi obişnuită de decembrie, dar în rest luna decembrie a fost “moartă”. Sper să ne salveze Revelionul”, a spus Zoltan.

Daniel Corcheş, angajat la o firmă concurentă de taxi din Deva, adaugă că deşi lucrează de 12 ani ca taximetrist, niciodată până în prezent nu a fost mai dezamăgit de rezultatele muncii sale. “Luna decembrie a fost un coşmar pentru noi. Am lucrat şi câte 20 de ore pe zi şi nu am reuşit să ajung nici la jumătate din veniturile pe care le-am obţinut în această perioadă, anul trecut”, spune Daniel Corcheş.

Criza i-a făcut pe mulţi dintre hunedoreni să reducă până la zero bugetul alocat curselor cu taxiul. “Am fost nevoit să ajung la concluzia că taxiul reprezintă un moft, pe care nu mi-l mai permit, decât în caz de urgenţă”, susţine Alexandru Arimpescu, student în vârstă de 23 de ani, din Hunedoara. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite