„Decebaliştii” au luat locul I la concursul naţional „Cultură şi civilizaţie în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tema abordată de reprezentanţii Colegiului Naţional „Decebal” din Deva a fost „Hrana- cult al trecutului”, cu accent pe  zonele Feregi, Băiţa-Sălişte şi Roşcani. Liceul hunedorean se află pe podium pentru al nouălea an la rând, iar la şapte ediţii a luat premiul cel mare.

Suntem foarte fericite în urma rezultatelor obţinute. Ne-am aşteptat să ne clasăm pe primul loc, pentru că am muncit pentru asta. Pentru mine, personal, este o încununare a muncii mele de elev timp de 12 ani”, a declarat Ana Ilieş. Alături de Andreea Gheocel şi Alexandra Maria Guţă, aceasta a fost fruntaşă la secţiunea „Studiu privind modalităţile culturale şi cercetare sociologică”.

Concursul „Cultură şi civilizaţie în România” s-a aflat la cea de a 19 ediţie şi a fost primul an când etapa naţională a fost organizată în judeţul nostru. „A fost greu să ne hotărâm cine sunt câştigătorii, cu toate că am avut criterii clare de evaluare. Clasamentul final reflectă cu adevărat valoarea portofoliilor întocmite de elevi”, a adăugat preşedinta competiţiei, Magdalena Andreescu, reprezentantă a Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite