Decebalista Delia Nicula a luat locul doi la etapa internaţională a olimpiadei de limbă, comunicare şi literatură română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delia Nicula, elevă la Colegiul Naţional “Decebal” din municipiul Deva, s-a clasat a doua la etapa internaţională a olimpiadei de limbă, comunicare şi literatură română. Competiţia se desfăşoară până în 3 iunie, la Piatra-Neamţ, şi reuneşte elevi din clasele VII- XII.

Concurenţii, atât din ţară cât şi de peste hotare, susţin următoarele probe:

-     proiect literar al echipei din ţara participantă. Acesta este realizat pe una din temele: reflectarea operelor literaturii române în alte arte, tradiţii şi obiceiuri româneşti comune cu ale altor popoare, case memoriale şi muzee literare româneşti şi simboluri arhetipale în literatura română.
-    proba scrisă individual vizează abordarea comparativă a unor fragmente din creaţia autorilor români.
-    proba orală individuală (pe secţiuni).


Având în vedere diferenţele de curriculum dintre ţările participante, olimpiada nu vizează evaluarea unor conţinuturi anume, ci a competenţelor de comunicare orală şi scrisă în limba română, precum şi a competenţelor culturale şi de lectură, înţelegere şi judecare a valorii etice şi estetice a textului literar la prima vedere”, a declarat directorul liceului “Decebal”, Florin Ilieş.


Eleva Delia Nicula, clasa a VII-a, a fost pregătită de  profesoarele Daniela Teodoru si Nicoleta Nicula.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite