De Ziua Internaţională a Romilor tinerii din Valea Jiului învaţă ce înseamnă SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valea Jiului numără circa 250 de tineri cu SIDA.
Valea Jiului numără circa 250 de tineri cu SIDA.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  desfăşoară ,,Campania de prevenire a transmiterii HIV/SIDA în rândul copiilor şi tinerilor romi’’. În cea de a doua fază a proiectului se doreşte informarea şi educarea romilor din zona Văii Jiului.

Întrucât data de 8 aprilie reprezintă Ziua Internaţională a Romilor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  (DGASPC) Hunedoara aminteşte faptul că proiectul vizează eliminarea prejudecăţilor în legătură cu persoanele seropozitive, precum şi adoptarea de către acestea a unui comportament sexual sănătos pentru a preveni transmiterea bolilor cu transmiterea sexuală.

Proiectul prevede derularea a 10 sesiuni de informare şi educare susţinute de doi experţi în comunităţile rome, ocazie cu care vor fi distribuite prezervative şi materiale informative. Temele abordate sunt legate de igiena personală şi sănătate, riscurile infectării cu HIV sau infecţii cu transmitere sexuală şi evaluarea factorilor de risc, testul HIV şi semnificaţia lui”, a declarat directorul general al DGASPC Hunedoara, Viorica Popescu.

Din perioada de un an alocată fazei a II-a a proiectului deja au trecut trei trimestre, interval în care numărul beneficiarilor a ajuns la 171. De asemenea, s-au desfăşurat şapte din cele 10 sesiuni planificate.


NU discriminării

,,Campania de prevenire a transmiterii HIV/SIDA în rândul copiilor şi tinerilor romi’’ este finanţată de Fondul Global prin intermediul fundaţiei ,,Romanian Angel Appeal’’ cu o sumă în valoare de peste 6.000 euro. Beneficiari sunt 250 de copii şi tineri romi cu vârstele cuprinse între 15 şi 29 de ani din localităţile Haţeg, Petroşani, Vulcan şi Lupeni. În prima faza a proiectului beneficiari au fost copii şi tineri romi din localităţile Hunedoara, Geoagiu, Brad şi Orăştie. „Unul dintre principiile după care funcţionează instituţia noastră este cel al nediscriminării şi egalităţii de şanse. Tocmai de aceea facem eforturi pentru accesarea de fonduri în scopul sprijinirii categoriilor sociale defavorizate, în speranţa lor la o viaţă mai bună. Totodată, continuăm să atragem atenţia societăţii asupra problemelor cu care se confruntă populaţia de etnie romă”, a adăugat Viorica Popescu.

În Valea Jiului există aproximativ 250 de tineri diagnosticaţi cu virusul HIV.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite