LITIGII: De ce datornicii din judeţ au dat în judecată CJAS Hunedoara?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CJAS Hunedoara are de primit 1,8 milioane de lei de la contribuabili
CJAS Hunedoara are de primit 1,8 milioane de lei de la contribuabili

Procedurile de executare silită iniţiate de Casa Judeţeană de Sănătate (CJAS) Hunedoara  pentru recuperarea debitelor restante sunt atacate în instanţă de datornici. Instituţia are în litigiu în acest moment 26 de dosare aflate în executare silită.

 Cei mai mari datornici sunt persoanele cu activităţi independente din categoria notarilor, avocaţilor, medicilor şi arhitecţilor.

Unul din notarii cu datorii la CJAS Hunedoara explică, sub protecţia anonimatului, de ce a atacat în instanţă decizia de impunere a Casei. „Procedura de executare silită nu respectă legea. Încalcă prevederile Codului de procedură fiscală. Casa acţionează în baza unui ordin intern emis de preşedintele instituţiei. Eu nu contest suma care mi se impută, ci doar procedura prin care Casa de Sănătate Hunedoara îmi impune să o plătesc. Vreau să oblig Casa să respecte ca la carte procedurile legale”, a declarat sursa citată.

Potrivit datelor furnizate de Silvia Ghenea, preşedinte-director general al CJAS Hunedoara, în topul datornicilor către bugetul sănătăţii se află trei notari publici ale căror obligaţii neplătite se ridică la 293 de mii de lei. În istoria proceselor dintre debitori şi Casă, nu există niciun precedent în care debitorul să aibă câştig de cauză. În ultimii doi ani CJAS Hunedoara a avut 134 de executări silite, prin care a recuperat 1,2 milioane de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite