Hunedoara: Dascălii vor să ceară în instanţă banii pentru cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi mai este puţin până la finalul anului, profesorii nu au intrat în posesia sumei echivalente în lei a 100 de euro, bani destinaţi achiziţionării de materiale didactice de specialitate.

Ajutorul financiar se acordă anual, o singură dată, cadrelor didactice titulare şi suplinitorilor calificaţi, pe bază de cerere formulată de beneficiar şi înregistrată până la data de 1 noiembrie pentru anul următor. Deşi teoretic, până la ora actuală dascălii ar fi trebuit deja să intre în posesia banilor aferenţi anului în curs, acest lucru nu s-a întâmplat. ,,Nu am primit niciun ban anul acesta. Am pregătit dosarele pentru a le înainta în instanţă, pentru că este dreptul nostru să beneficiem de acest sprijin. Este al doilea an când trebuia să se acorde aceşti bani, dar se pare că în învăţământ o minune nu ţine nici măcar trei zile, în realitate trei ani”, a Paul Rusu, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SIP) Hunedoara.

Profesorii trebuie să justifice banii

La nivelul judeţului Hunedoara, numărul cadrelor didactice care ar trebui să intre în posesia sumei echivalente în lei a 100 de euro este de aproximativ 5.500 de persoane. Cu aceşti bani, dascălii ar trebui să îşi procure cărţi ajutătoare, culegeri şi materiale didactice. Modul în care banii se cheltuie trebuie justificat cu facturi fiscale şi bonuri de casă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite