Hunedoara: Pepeni de Dăbuleni vânduţi între blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea vin de la Dăbuleni, judeţul Dolj, şi îşi expun pepenii în diferite cartiere din oraş.

Te îmbie cu ,,Dulce de Dăbuleni”  şi te asigură că vei rămâne cu un gust plăcut, la propriu. Este vorba despre producătorii de pepeni şi de lubeniţă, veniţi în Deva de la sute de kilometri distanţă. Şi-au instalat marfa chiar pe trotuar şi îşi  aşteaptă clienţi.

Afacere de familie

„Suntem cinci prieteni şi a venit fiecare cu câte o tonă de lubeniţă. La noi, kilogramul se vinde cu numai 60 de bani, pentru că sunt mulţi producători. Aici, îl dăm cu 1,5 lei”, a declarat Iulică Milzescu din Dăbuleni.  Comerţul  la distanţă este practicat de ani de zile. Carmen Sârbu, tot din Dăbuleni, a venit la Deva patru ani la rând.

„Mergem cât mai departe de casă pentru a avea vânzări mai bune. Sunt de aproape o săptămână în Deva şi am adus cu mine două tone de lubeniţă şi de pepeni”, a spus femeia.

Situaţia este similară şi pentru Ionela Anghel. Aceasta a cultivat, împreună cu soţul, 2,5 hectare de lubeniţă. În primele şapte zile de când au ajuns în oraşul de la poalele Cetăţii au vândut pepeni în valoare de 6.000 de lei. „Nu prea reuşim să ne scoatem banii investiţi. La noi a bătut piatra, a nimicit tot grâul şi porumbul. Am rămas doar cu lubeniţa”, a spus olteanca.


După-amiaza, moment prielnic
Micii comercianţi au noroc, în special, în jurul orei 16.00, când majoritatea hunedorenilor se întorc de la lucru. În drum spre casă, lubeniţele de pe trotuar parcă le fac cu ochiul. Drept urmare, nu te lasă inima să nu duci soţiei un ,,Dulce de Dăbuleni”. ,,Am cumpărat o lubeniţă de trei  kilograme. Mă aşteaptă acasă soţia şi copilul. Pe căldurile astea, te mai răcoreşte puţin”, a declarat un hunedorean.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite