Hunedoara: Blocarea DN 7 îi duce pe şoferi pe drumuri sparte de ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre disperarea sătenilor, în aceste două zile, mii de maşini le vor trece prin faţa caselor.

Decizia Administraţiei Naţionale a Drumurilor de a interzice accesul pe DN 7, pe direcţia Deva –Arad, îi obligă pe şoferi să folosească drumuri ocolitoare a căror stare este dezolantă. În plus, şoferii trebui să ţină cont de „populaţia” tipică acestor drumuri – căruţe, copii care bat mingea şi, din când în când, câte un cârd de gâşte. Situaţia nu este nouă.

Anul trecut, lucrările de asfaltare efectuate pe aceeaşi porţiune de drum, au creat aceleaşi probleme. Cât despre nemulţumiţi, ei se împart în două tabere: pe de-o parte sunt sătenii care se văd nevoiţi să-şi păzească animalele şi copiii ca pe ochii din cap, de cealaltă parte sunt şoferii nemulţumiţi că îşi strică maşinile pe drumurile prost întreţinute.

„Pur şi simplu m-am săturat de această bătaie continuă de joc. Circul frecvent între Deva şi Arad şi nu înţeleg de ce în fiecare an, pe acest drum se fac reparaţii. Anul trecut, au turnat asfalt timp de patru luni. Anul acesta văd că acelaşi drum este reasfaltat. Este inadmisibil aşa ceva”, a spus Darius Florian din Simeria.

TIR-urile omoară găinile de ciorbă

Devierea circulaţiei pe rute ocolitoare îi nemulţumeşte şi pe sătenii ai căror drumuri sunt acum intens circulate. Maria Costescu din comuna Ilia reclamă că, anul trecut, când a fost aceeaşi situaţie, a pierdut cinci găini, care au fost spulberate de şoferul unui autotren.

„Ăştia nici nu se uită pe unde merg. Am scăpat cinci găini afară din curte şi, până să le adun de pe drum, mi le-a călcat unu’ cu o maşină mare. Din cinci doar două au mai fost bune de ciorbă. Restul au rămas lipite de asfalt”, a povestit femeia. Poliţiştii din cadrul Serviciului Circulaţie sunt pe teren încă de azi-noapte şi dirijează şoferii pe rutele ocolitoare.

„Avem echipaje în fiecare punct fierbinte de pe traseu. Sfătuim şoferii să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi să circule cu prudenţă pe drumurile comunale”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite