DN 7 rămâne „drumul iadului”. Aproape jumătate din accidentele din județ, înregistrate în 2011, au avut loc pe DN 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit statisticilor polițiștilor de la rutieră, în 2011, au avut loc 260 de accidente , în urma cărora 54 de oameni au murit, iar alţi 253 au fost răniţi grav. Raportat la anul 2010 scăderea este nesimnificativă

Luna decembrie a anului care tocmai a trecut s-a caracterizat printr-un număr record de accidente rutiere. . „În decembrie am avut accidente cât nu s-au produs într-un trimestru întreg. Din nefericire, persoanele decedate în urma acestora au fost tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani. A fost tragedia de la Hăşdat, în care şi-au pierdut viaţa acei copii, şi accidentul de la intrarea în Deva, soldat cu decesul a alţi doi tineri”, a mai spus comisarul şef Dan Micu. El a mai adăugat că aproape jumătate dintre accidentele rutiere grave produse în judeţul Hunedoara, anul trecut, au avut loc pe Drumul Naţional (DN) 7. „Marea problemă rămâne DN 7. Circa 46 la sută din totalul evenimentelor rutiere grave înregistrate în 2011 au avut loc pe această arteră”, a menţionat şeful SPR Hunedoara, comisarul Dan Micu.
Cunoscut şi sub denumirea de „drumul iadului”, DN 7 este una dintre cele mai periculoase, dar şi cele mai circulate artere din judeţ. Conform poliţiştilor, măsurătorilor efectuate în trafic arată că, la fiecare 24 de ore, între 25.000 şi 43.000 de autovehicule (la ore de vârf) circulă pe acest drum care tranzitează judeţul Hunedoara. Conform analizei efectuată de poliţiştii hunedoreni, şi în 2011, principalele cauze ale producerii accidentelor de circulaţie au fost aceleaşi ca şi în anul anterior, respectiv viteza peste limita legală sau neadaptată la condiţiile de drum, nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni şi neacordare de prioritate. De asemenea, cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs la sfârşit de săptămână, în timpul week-end-ului. În ceea ce priveşte intervalul orar în care au avut loc acestea, poliţiştii spun că a doua parte a zilei a fost una cu risc ridicat de producere de accidente.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite