DILEMĂ: Salariile compensatorii din minerit, sub semnul întrebării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 900 de angajați ai Companiei Naționale a Huilei care au fost disponibilizați cu data de 1 octombrie nu au primit încă salariile compensatorii. Prefectul județului Attila Dezsi se va întâlni vineri cu reprezentanții minerilor

Asigurările date de reprezentanții CNH Petroșani, privind plata salariilor compensatorii pentru minerii disponibilizați s-au dovedit a fi vorbe în vânt. Motivul: politica subvențiilor acordate de stat se face la Bruxelles și nicidecum la București. Practic, până la această dată, Uniunea Europeană nu și-a dat acordul pentru plata subvențiilor. Astfel reprezentanții CNH Petroșani ridică din umeri în așteptarea deciziei. Constantin Jujan, directorul general al CNH Petroșani, se află la București unde discută cu cei de la Fondul Monetar Internațional problema subvenției. "Așteptãm sã ne intre subvenția. Nu se știe când. Până atunci nu vom plăti salariile compensatorii", a declarat Jujan.
Prefectul județului Attila Deszi a declarat că vineri va fi la Petroșani unde se va întâlni cu cei de la comisia de dialog social. "Nu există o dată stabilită pentru plata acestei subvenții. Cert este însă faptul că oamenii își vor primi banii. Compania Națională a Huilei nu are posibilitatea de a face aceste plăți. Nu există bani. Practic, dacă s-ar face aceste plăți ar însemna să intre în fondul de salarii", a declarat prefectul județului. Minerii care s-au disponibilizat cu data de 1 octombrie așteaptã sã primeascã sume cuprinse între 21.000 și 26.000 de lei, la care se adaugã și alte sume.



Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite