Hunedoara: VIDEO Hackeri pe e-Bay reţinuţi de D.I.I.C.O.T.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: VIDEO Hackeri pe e-Bay reţinuţi de D.I.I.C.O.T.
Hunedoara: VIDEO Hackeri pe e-Bay reţinuţi de D.I.I.C.O.T.

O reţea de infractori informatici a fost adusă la sediul DIICOT Hunedoara. Ei sunt acuzaţi că au înşelat sute de persoane cu oferte fictive pe e-Bay, un site american de comerţ electronic.

   

  Poliţiştii hunedoreni din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (S.C.C.O.) Hunedoara, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (D.I.I.C.O.T.) Alba şi Vâlcea au organizat o acţiune în urma cărora au fost aduşi la sediul D.I.I.C.O.T.  Hunedoara şase învinuţi şi inculpaţi într-o afacere de înşelăciune pe Internet. Trei membri ai reţelei de hackeri sunt stabiliţi în judeţul Hunedoara.


Doi din membrii reţelei au postat anunţuri privind vânzarea de diferite bunuri pe reţeaua Internet, mai precis pe portalul e-Bay, accesând fără drept şi modificând conturile de acces la acest portal ale altor utilizatori de Internet.  În urma anunţurilor, inculpaţii erau contactaţi de potenţiali cumpărători din străinătate, cu care în general ţineau legătura pe e-mail, folosind datele personale ale celorlalţi învinuiţi. Ulterior, cetăţenii străini trimiteau diverse sume de bani prin serviciile de transfer de bani, pe numele persoanelor menţionate mai sus în vederea achiziţionării unor mărfuri fictive din gama telefoanelor celulare, laptopuri sau instrumente muzicale.


Au fost identificate sute astfel de expedieri de sume de bani din Europa, Australia şi America de Nord, în cuantum de circa 100.000 Euro. Cercetările au arătat că nici unul din cei înşelaţi nu este român.

Cei doi hackeri care au postat anunţurile pe Internet au primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, ceilalţi membri ai reţelei având ornonanţă de a nu părăsi localităţile unde locuiesc.

  

Citeşte şi:

<a href="http://www.adevarul.ro/articole/hunedoara-zonele-sarace-din-judet-pepiniere-ale-traficantilor-de-carne-vie.html" rel="nofollow">Hunedoara: Zonele sărace din judeţ – pepiniere ale traficanţilor de carne vie</a>

Hunedoara: Hunedorenii nu s-au ţinut departe de fraudele informatice

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite