Cupa Bolovanu’ pune capăt sezonului de schi. Schiorii se întrec la 2.100 metri altitudine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, Cupa Bolovanu' se află la cea de-a 36-a ediţie. Pentru iubitorii muntelui, competiţia este deja o tradiţie, fiind organizată anual, la începutul lunii mai, la Refugiul Genţiana din Munţii Retezat.

Concursul constă în două probe. Participanţii vor avea de trecut mai multe obstacole. Mai întâi vor fi nevoiţi să facă slalom şi să treacă obligatoriu prin anumite puncte dinainte stabilite. Va urma apoi o probă de coborâre de la cota 2.100 la altitudinea de 1.700 metri. Ediţia din acest an numără mai puţini concurenţi faţă de anul trecut. Dacă în 2010, Cupa Bolovanu' a fost disputată de mai bine de 60 de persoane, anul acesta doar 40 de hunedoreni vor încerca să demonstreze că sunt cei mai buni pe skiuri. Printre aceştia se numără atât tineri, dar şi veterani ai muntelui, care au depăşit de mult 60 de ani. Cu toţii luptă pentru Cupa Bolovanu'. Trofeul este asigurat de Serviciul Public Judeţean Salvamont. Este vorba despre o cupă transmisibilă de la an la an celui mai bun concurent. De fapt, cupa înseamnă un bolovan bine aranjat şi lăcuit.


Tradiţia se menţine


Ideea competiţiei a venit chiar de la această cupă, mai precis dintr-o glumă a unor iubitori ai muntelui. În trecut, la finalul unui concurs de schi, aceştia l-au premiat pe câştigător cu un bolovan luat din râu, neavând altceva la îndemână. ,,Marele trofeu al competiţiei este şi acum tot un bolovan, cu o greutate de opt kilograme. Diferenţa constă în faptul că actualul bolovan este, aşa cum am spus, bine lăcuit şi aranjat”, a ţinut să mai precizeze organizatorul competiţiei. Anul trecut, bolovanul cu pricina a fost câştigat de un hunedorean de 32 de ani din Vulcan. Cupa Bolovanu' se adresează atât bărbaţilor, dar şi femeilor. Din păcate, reprezentantele sexului frumos nu au reuşit să câştige, la nici una din cele peste 30 de ediţii, marele trofeu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite