Cum faci bani în plină criză: furi cablu de telefonie, arzi plasticul şi vinzi cuprul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru a arde cât mai bine, tinerii turnau benzină pe cablurile furate. (Arhivă)
Pentru a arde cât mai bine, tinerii turnau benzină pe cablurile furate. (Arhivă)

Un tânăr din oraşul Petrila va fi prezentat, astăzi, Judecătoriei Petroşani cu propunere de arestare preventivă, după ce a comis mai multe furturi de cablu de telefonie. Hunedoreanul acţiona pe timpul nopţii, ajutat de doi copii şi un amic.

În timp ce prietenul său şi minorii de 16 şi 17 ani stăteau de pază să nu-i prindă cineva, tânărul de 21 de ani secţiona cablurile telefonice cu o foarfecă de tăiat tablă, pe lungimi cuprinse între 10 şi 34 de metri.

Ulterior, le smulgea din clemele de fixare de pe pereţii exteriori ai blocurilor şi le transporta în diverse locaţii din cartierul 8 Martie din localitate. Cei patru distrugeau apoi izolaţia cablurilor prin ardere  şi valorificau sârma din cupru.

Faţă de învinuit s-a dispus măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Municipiului Petroşani cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Ceilalţi trei învinuiţi vor fi cercetaţi în stare de libertate, pentru complicitate la furt calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, Bogdan Niţu.

Tinerii au sustrat, în total, aproape 200 metri de cablu, iar prejudiciul în valoare de circa 10.000 de lei, inclusiv contravaloarea cheltuielilor  de înlocuire a cablurilor telefonice, nu a fost recuperat.

UPDATE ORA 15.30

Hunedoreanul de 21 de ani a primit mandat de arestare pe 29 de zile.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite