Culmea recesiunii: preţuri mici, vânzări mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana Manea este printre puţinele devence care au profitat de reduceri. În ciuda gurii de oxigen oferită de preţurile „tăiate”, falimentul e la ordinea zilei. Tot mai multe magazine de haine se închid în Deva şi în Hunedoara.

Diana Manea, de 18 ani, din municipiul Deva, se pregăteşte să plece, săptămâna viitoare, la mare. Tocmai ce a scăpat de admiterea la facultate şi vrea să se relaxeze aşa cum se cuvine după un an plin de emoţii şi examene. Ca să facă acest lucru, vrea neapărat să-şi înnoiască garderoba cu haine de vară.


Cum perioada reducerilor de sezon este abia la început, a profitat de ocazie şi a dat iama prin magazine ca să găsească ce e mai ieftin şi, simultan, pe gustul său. „Mi-am luat o rochiţă cu numai 70 de lei. Am avut noroc că am prins-o la promoţie, pentru că preţul iniţial era de 100 de lei. Nu mă voi opri aici cu plimbările. Trebuie să-mi mai cumpăr câteva lucruri răcoroase, precum şi încălţăminte pentru zilele pe care le voi petrece pe litoral”, a declarat studenta în anul I la Drept.


Vânzări mici


Asemenei ei, zeci de hunedoreni trec zilnic pragul magazinelor ale căror vitrine „ţipă” de reduceri. Nu toţi clienţii cumpără însă. Shopping-ul „privitor” este cel mai des întâlnit. „Afişele cu reduceri atrag trecătorii, în special pe cei tineri, ei sunt cumpărătorii noştii fideli.
Cu toate acestea, comparativ cu alţi ani, vânzările ne-au scăzut cu aproape 20 la sută din cauza recesiunii”, a precizat Alina Neag, vânzătoare la un punct comercial din reşedinţa de judeţ. Dacă reduceri întâlniţi la aproape orice articol de vară, mai rar veţi găsi la îmbrăcămintea de ocazie. O rochie de gală de 250 de lei îşi păstrează preţul. Administratorii magazinelor merg pe ideea că acestea nu trebuie vândute la preţuri mici, întrucât pot fi purtate perioade îndelungate la evenimentele speciale.

Obişnuiesc să cumpăr articole la reduceri, în special ceea ce e de sezon.
Elena Botiş, 43 ani, inginer

Nu cumpăr nici măcar atunci când sunt reduceri, pentru că nu am bani.
Maria Ştefan, 30 ani, casnică

Îmi iau haine şi încălţăminte atunci când sunt bani, nu neapărat când sunt oferte şi promoţii.
Alex Medrea, 15 ani, elev

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite