Hunedoara: Cu frigiderul şi maşina de spălat la amanet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa banilor îi obligă pe tot mai mulţi hunedoreni să-şi amaneteze obiecte electrocasnice de valoare. Aparatele foto, televizoarele, maşinile de spălat şi autoturismele au devenit monedă forte pentru cei care trec pragul caselor de amanet.

Criza financiară îşi pune amprenta asupra hunedorenilor. Lipsa banilor îi obligă la gesturi disperate. Cei care nu mai au aur îşi scot la mezat maşinile de spălat, televizoarele şi frigiderele. În vitrinele unor case de amanet din Deva şi Hunedoara au apărut toate tipurile de obiecte electrocasnice.
„Am acceptat aceste obiecte pentru că omul avea nevoie disperată de bani. Pe de altă parte, este adevărat că, în ultima perioadă, numărul celor care doresc să-ţi amaneteze diferite obiecte electrocasnice de valoare este în creştere. Mulţi dintre ei nu mai vin după ele. Astfel că nu mai am spaţiu de depozitare”, a declarat Albert, administratorul unei case de amanet din Hunedoara.

Amanet pentru salarii
Şi dacă persoanele fizice ajung să-şi spele hainele „la mână”, pe perioada cât maşina de spălat este amanetată, patronii ajung la casele de amanet pentru a face rost de bani pentru salariile angajaţilor. „Mulţi patroni au credite bancare, astfel că nu mai au posibilitatea de a se împrumuta în bănci. Aşa că vin la casele de amanet şi pun la bătaie maşini, terenuri sau apartamente pentru a-şi putea achita ratele bancare sau pentru a plăti salariile angajaţilor. Este o situaţie pe care nu am întâlnit-o de foarte mulţi ani. Şi cred că ăsta este numai începutul”, declară Mircea Bota, patronul unei case de amanet. Un mare dezavantaj pentru cei care doresc să facă rost de bani în acest fel este că foarte puţine case de amanet acceptă astfel de tranzacţii. Principalul motiv este lipsa spaţiului de depozitare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite