Criza şi sezonul de iarnă au înmulţit numărul spărgătorilor de case în judeţul Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spărgătorii de locuinţe intră de obicei în case pe uşa principală
Spărgătorii de locuinţe intră de obicei în case pe uşa principală

Spărgătorii de locuinţe şi magazine sunt aşteptaţi să dea lovitură după lovitură în perioada sărbătorilor. În fiecare zi a acestui an, cel puţin un hunedorean s-a trezit cu locuinţa prădată de hoţi, iar alţi doi au fost victime ale spărgătorilor de magazine.

Numărul spargerilor a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar poliţiştii cu experienţă se aşteaptă ca în această perioadă, hoţii, mânaţi de criză şi de dorinţa de a-şi asigura traiul tihnit de sărbători, să năvălească în casele hunedoreanilor, mai ceva decât Moş Crăciun. „Le recomandăm hunedorenilor care intenţionează să plece în concedii în perioada sărbătorilor să îşi ia toate măsurile de precauţie, necesare pentru a nu cădea victime spărgătorilor..Una dintre aceste măsuri este ca oamenii care pleacă din localitate să îşi roage vecinii de încredere să le supravegheze locuinţa”, a precizat subinspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. 

Metode pentru descurajarea infractorilor
În cea mai mare parte a lor, spargerile de locuinţe şi magazine au loc prin forţarea încuietorii uşilor de acces. Poliţiştii Serviciului Criminalistic Hunedoara susţin că uşile metalice şi montarea unor yale suplimentare îi descurajează pe hoţi, chiar dacă nu îndepărtează definitiv riscul unor spargeri.
De cele multe ori, hoţii se află cu un pas înaintea poliţiştilor, iar unii dintre ei au uimit prin ingeniozitate. Un astfel de caz s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, la Vulcan. Un om de afaceri din localitate s-a trezit fără aproape un kilogram de bijuterii şi o parte din banii pe care îi ţinea în casă, după ce a fost vizitat, pe când nu era acasă, de doi spărgători travestiţi în zugravi. Autorii spargerii au dat lovitura în plină zi. Au intrat pe fereastră în locuinţa situată la etajul întâi, ajutaţi de o scară de lemn. Deşi unul dintre cei doi hoţi a fost reţinut, proprietarul apartamentului are şanse mici să îşi recupereze paguba.

Mai multe furturi
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, în primele nouă luni ale acestui an, poliţiştii au constatat 2.500 de furturi comise pe raza judeţului. 327 de spargeri de locuinţe au fost comise în această perioadă, cu opt procente în creştere faţă de anul trecut, şi aproape 800 de furturi din societăţi comerciale, cu 16 procente mai mult decât în aceeaşi perioadă a lui 2008. Peste 1.600 de oameni au fost puşi sub urmărire enală pentru furturi.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite