Criza financiară, îmblânzită de patronii hunedoreni care anunţă noi angajări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe companii locale au intenţia de a-şi mări numărul de angajaţi în acest an. În statisticile AJOFM Hunedoara, şomajul a înregistrat o scădere cu aproape 1 punct procentual între ianuarie şi februarie.

În ciuda percepţiei generale, anul 2010 nu va fi marcat în judeţul Hunedoara ca an al disponibilizărilor de coşmar. Un mic reviriment pe piaţa muncii s-a înregistrat deja în luna februarie, când rata şomajului a coborât la 10,94 la sută, cu aproape un punct procentual sub cota lunii ianuarie. Deşi previziuni de creştere a indicelui de şomaj există, pe anumite domenii economice operatorii se pregătesc să facă angajări. Unul din acestea este industria cărnii. Potrivit directorului economic Radu Furdui de la LoriAlba Brad, compania se află în plin proces de extindere a activităţii, luându-se în calcul noi angajări. „Avem în prezent aproximativ 200 de salariaţi. Preconizăm că vom avea nevoie în acest an de o creştere moderată a numărului de salariaţi. Avem în vedere un procent de 3-5 la sută pentru a putea acoperi complet volumul de muncă suplimentar adus de extindere”, a declarat Radu Furdui.


Semne bune


Firmele din zona prelucrării lemnului îşi croiesc, de asemenea, afacerea pe 2010 pe ideea unor suplimentări de personal. Administratorul companiei Silva Lemntex de la Chimindia, Sabin Faur, şi-a planificat o repriză de angajări în această toamnă. „Am investit în mărirea capacităţii de producţie. Potrivit calculelor mele, peste trei-patru luni voi avea nevoie de încă 50 de oameni. Ei se vor adăuga celor 20 de persoane angajate anul trecut”, a explicat întreprinzătorul.
Deşi lovit cel mai puternic de criză, sectorul construcţiilor începe să recupereze reculul de anul trecut. „Am disponibilizat 500 de oameni în 2009. Dar în februarie 2010 am reangajat 470 din ai noştri. Anul acesta nu vom mai reduce posturi”, a declarat  Timotei Neiconi, director tehnic Hidroconstrucţia Deva.

Cine mai face angajări


Potrivit AJOFM Hunedoara,  în topul ofertei de locuri de muncă pe companii, în judeţ conduce Sews România cu 112 posturi, urmată de Fares Bio Orăştie - 14 posturi şi Atelier 21 Hunedoara, cu 12 posturi.

Relansare
Criza e „spartă” de relansarea afacerilor pe anumite domenii.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite