Criza bate reducerile de sezon şi târgurile de haine şi încălţăminte la preţ de producător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paltoanele la preţuri reduse nu mai atrag clienţii ca odinioară
Paltoanele la preţuri reduse nu mai atrag clienţii ca odinioară

Împătimiţii de shopping au parte, începând de astăzi şi până pe 15 aprilie, de preţuri reduse la articolele specifice sezonului rece. Exceptând promoţiile şi ofertele de tot felul, hunedorenii sunt asaltaţi şi de târgurile şi expoziţiile care anunţă articole la preţ de producător.

Comercianţii aproape că se bat pe cumpărători. Clienţii sunt atraşi cu reduceri de preţ şi de 50 la sută. Cu toate acestea, vânzătorii plâng după vremurile în care muştereii se călcau în picioare pentru a cumpăra articolele dorite. „Un palton care înainte costa 550 de lei, acum e mai ieftin cu 50 de lei. Cu toate acestea, abia ne mai trec pragul zece la sută din clienţii care ne vizitau des acum câţiva ani, în această perioadă ”, a declarat Tatiana Morar, vânzătore la unul dintre magazinele din Deva.

Tinerii, clienţi fideli

Singurii care par a nu ţine cont de criză şi care cumpără cât de cât sunt tinerii. Nu se uită la bani, pentru că nu sunt câştigaţi prin propria muncă, ci luaţi de la mama şi tata. „Pentru tinerii nu contează că e criză, pentru că cer bani de la părinţi. În schimb, salariaţii se gândesc de două ori înainte de a scoate bani din buzunar”, a adăugat Laura, o altă vânzătoare din Deva.

Exceptând reducerile de sezon, hunedorenii sunt asaltaţi şi de târgurile şi expoziţiile cu vânzare care anunţă articole la preţ de producător. În acest weekend, în reşedinţa de judeţ au loc două astfel de evenimente. În timp ce la unul dintre ele trei perechi de de şosete de bumbac pot fi achiziţionate cu 10 lei, la celălalt cumperi şase perechi de şosete, cu aceeaşi sumă.

Doar patru soldări


Dacă aproape toate magazinele din Deva au anunţat reduceri, promoţii sau oferte la hainele şi încălţămintea de iarnă, doar patru firme au anunţat soldări. ,,La Primărie s-au primit patru notificări în ceea ce priveşte soldările. Potrivit legii, comercianţii au obligaţia de a notifica aspura intenţiei soldărilor cu cel puţin 15 zile înainte de începerea acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Camelia Cotoară.

Comercianţii se pot adresa municipalităţii şi în zilele următoare, însă automat perioada de soldare va fi mai scurtă.  Vânzarea de produse sub forma soldărilor, fără avizul municipalităţii, se sancţionează cu amenzi cuprinse între 200 şi1.000 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite