Hunedoara: Criza loveşte în firmele de top hunedorene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Criza loveşte în firmele de top hunedorene
Hunedoara: Criza loveşte în firmele de top hunedorene

 Peste 200 de salariaţi de la gaz, energie şi ciment îşi pierd job-urile.  Pe lista entităţilor lovite de insolvenţă, au apărut retaileri de top şi unităţi ale administraţiei publice locale

Citeşte şi:

Braşov: Locul trei pe ţară la firme desfinţate


Criza a intrat în această toamnă şi în curtea celor mai performante companii hunedorene.  Mai mulţi furnizori de utilităţi locali au notificat la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara începerea procedurilor  cerute în cazul disponibilizărilor colective. Astfel,  în următoarele 45 de zile, îşi vor pierde slujba 30 de salariaţi de la E-ON Gaz Distribuţie, 74 de la  Electrocentrale Deva, producătorul de energie electrică şi termică şi 34 de la  Compania Minvest, minerit. De asemenea, unicul producător de ciment din judeţ, component al multinaţionalei Heidelberg Cement, pune pe liber 27 de persoane.

Potrivit lui Ovidiu Cetean, asistent al managerului general, măsura a fost luată ca urmare a scăderii cifrei de afaceri pe ramură cu aproape 25 la sută faţă de anul trecut. Salariaţii care pleacă de la Chişcădaga vor beneficia de până la 15 salarii compensatorii, în funcţie de vechime.

Retaileri şi primării în insolvenţă

Potrivit lui Ovidiu Filipescu, avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Hunedoara, insolvenţa loveşte şi în retailerii de top. „În aceste zile se reuneşte Adunarea Generală a Creditorilor în cazul retailerului SPAR, aflat în procedură de reorganizare.  Doar către firma care i-a asigurat paza, retailerul are o restanţă la plată de aproximativ 1,1 milioane de lei”,  a declarat Filipescu.
Şi primăriile sunt în prag de faliment. „Acestea sunt chemate în instanţă de constructori pentru neplata lucrărilor edilitare efectuate în anii trecuţi”, a mai spus avocatul.

Cifre
200 de salariaţi ai unor firme de elită îşi vor pierde job-urile în următoarele 45 de zile

"Instanţa hotărăşte declararea stării de faliment în maxim cinci zile, dacă nu sunt contestaţii".
Ovidiu Filipescu, avocat

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite