Hunedoara: Criza ţine pe rafturi aparatele de climă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a face faţă temperaturilor ridicate, hunedorenii apelează la o sticlă de apă rece şi un evantai.

Dacă anul trecut, pe timp de caniculă, aparatele de aer condiţionat şi ventilatoarele erau la mare căutare, acum situaţia este cu totul alta.,,Lumea vine, se interesează, însă doar atât. Foarte puţini cumpără, în general firmele, persoanele fizice nu prea mai fac asemenea achiziţii. 

Numărul clienţilor a scăzut cu 10-15 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat Mircea Avram, agent comercial la unul dintre magazinele de profil din Deva. Situaţia este similară în majoritatea magazinelor.
,,Noi nu avem aparate de aer condiţionat, însă avem ventilatoare. Cu toate acestea, am vândut un singur ventilator într-o lună întreagă. În alţi ani se vindeau mai bine. Acum nu mai are lumea bani. Ce să facem? Aşteptăm şi noi alte vremuri”, a adăugat o altă vânzătoare din reşedinţa de judeţ.

Soluţii „naturiste”

În asemenea situaţii, cel mai bine este să cumpăraţi o sticlă de apă rece şi un evantai. ,,Avem evantaie mici, cu trei sau cinci lei bucata. Cei care vor, pot cumpăra însă evantaie în stil japonez, mult mai cochete, dar şi mai scumpe”, a spus Claudia, o vânzătoare de la un magazin din Deva. Opţiunea oferită este mai practică şi nu arde buzunarul chiar aşa rău.
,,Este normal ca în loc de un ventilator să vreau să cumpăr o sticlă de apă rece la 0,5 l şi un evantai. Este mai ieftin, mai ales acum când stăm tot mai prost cu banii”, a spus o deveancă.


Cât costă răcoarea
Preţul unui ventilator porneşte de la 25 de lei. În funcţie de dimensiune, ajunge şi la 85 de lei. Un aparat de aer condiţionat poate fi achiziţionat cu aproape 800 de lei. La costul aparatului se adaugă şi tarifele de instalare, pe care doar persoanele autorizate au voie să o facă. Aceasta este uneori inclusă în preţul de cumpărare, în funcţie de oferta din magazin.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite