Crăciun fără cadouri pentru amatorii sporturilor de iarnă veniţi în Straja şi Parâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii care urcă în Straja speră ca ninsorile să vină cât mai devreme.
Turiştii care urcă în Straja speră ca ninsorile să vină cât mai devreme.

Ploile şi încălzirea vremii le-au stricat sărbătorile turiştilor veniţi în staţiunile montane din Valea Jiului. Zăpada a dispărut complet de pe pârtiile de schi din Straja şi Parâng, astfel că acestea au devenit impracticabile chiar şi pentru hunedorenii care au venit la săniuş. 

În locul întinderilor de nămeţi care în urmă cu un an, spre bucuria schiorilor,  acopereau cele două staţiuni montane din zona municipiilor Petroşani şi Lupeni, sărbătorile din aceste zile nu au mai adus zăpada mult aşteptată.

Omătul căzut în cursul săptămânii trecute s-a topit complet în staţiunile Straja şi Parâng, iar pârtile au fost acoperite de noroi. Cei peste 2.000 de turişti care şi-au achiziţionat pachete de sejururi la munte nu au găsit prea multe de făcut. Teleschiurile au devenit inutile la Straja, iar în Parâng, au fost, de asemenea, scoase din funcţiune.

"Este urât acum la Straja, dar sperăm ca măcar de Revelion să avem zăpadă, pentru a putea schia. În fiecare zi ne interesăm pe internet cum este în staţiune, iar de la începutul săptămânii viitoare am auzit că va ninge", a spus Nicoleta Bicioi, una dintre hunedorencele care şi-au achiziţionat în acest an pachete turistice la Straja.

De altfel, potrivit lui George Resiga, şeful Serviciului Salvamont Lupeni - Straja, peste 90 la sută din cele aproximativ 2.500 de locuri puse la dispoziţie de cabanierii din staţiune au fost rezervate de turişti pentru sejururile de Anul Nou.     

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite