FOTOGALERIE Petrecerea de Crăciun a avut loc în avans pentru micii vizitatori ai Castelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crăciun la Castel. Foto: D. Guţă.
Crăciun la Castel. Foto: D. Guţă.

Sute de copii de la mai multe şcoli din judeţ sunt aşteptaţi, în perioada 11-13 decembrie, la Castelul Corvinilor, unde se vor putea bucura în avans de sărbătorile de iarnă. Timp de trei zile, în acest weekend, peste monumentul istoric reprezentativ pentru municipiul Hunedoara se va aşterne magia Crăciunului.

Organizatorii „Crăciunului la Castel” vor amenaja o pădure cu pomi de Crăciun pentru copii, iar vizitatorii vor putea vota bradul preferat. Brazii vor fi împodobiţi de voluntarii unor organizaţii nonguvernamentale, fiecare pom urmând să aibă specificul lui. Un castel construit din piese lego va fi o altă atracţie a festivalului. Monumentul în miniatură are o lungime de un metru şi jumătate şi este construit de un ambasador voluntar al companiei Lego, din Danemarca.

Cavalerii şi domniţele, invitaţi speciali
În cele trei zile ale „Crăciunului la Castel” fortăreaţa se va afla în paza cavalerilor din Ordinul de Hunedoara. Cavalerii îşi vor demonstra măiestria în luptă, iar domniţele care îi vor însoţi se vor întrece în arta dansului. Atmosfera de sărbătoare va fi întregită de prezenţa unui Moş Crăciun, încărcat cu cadouri. Totodată, organizatorii au plănuit o serată dansantă şi mai multe concerte de colinde, interpretate de grupuri de copii îmbrăcaţi în costume tradiţionale. Din programul „Crăciunului la Castel” nu vor lipsi nici concursurile cu premii surpriză pentru copii. 

Vor să promoveze tradiţiile locale
Obiectivul festivalului este promovarea monumentului istoric şi a tradiiţiilor româneşti. Evenimentul este organizat de Crucea Roşie Uricani în parteneriat cu organizaţia Corpul Păcii. ,,Prin această manifestare ne propunem atragerea atenţiei asupra Castelului Corvinilor de la Hunedoara şi recunoaşterea acestuia drept centru cultural, precum şi  promovarea culturii şi tradiţiei româneşti prin dans, muzică şi teatru”, a declarat Micah Carbonneau, organizator şi voluntar în „Corpul Păcii”. În acest an, evenimentul cultural „Crăciun la Castel” se află la cea de-a doua ediţie. Intrarea este liberă, zilnic, între orele 10.00 - 16.00.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite