Cozi la porţiile de sănătate oferite gratuit de medici în centrul municipiului Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de deveni au venit astăzi în fața Casei de cultură din centrul municipiului Deva, pentru a fi consultați gratuit de medici. Oamenii au așteptat cuminți la cele două cozi formate în fața cortului Crucii Roșii, pentru a-și măsura glicemia și tensiunea.

Acțiunea a fost organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

“Cu această ocazie vrem să îi informăm pe oameni asupra unor pericole legate de consumul nejustificat al antibioticelor.  Trebuie să renunțăm la aceste medicamente”, consideră medicul Mircea Crișan, unul dintre promotorii acțiunii.

El a adăugat că situația numărului de bolnavi este aceeași ca înainte de a fi descoperite antibioticele. „Acum virușii sunt mai sofisticați, iar medicamentele folosite nu îi mai afectează”, a mai spus medicul.

Pentru prevenirea problemelor de sănătate medicii recomandă o alimentație sănătoasă, bazată pe legume și fructe și, foarte importantă, spun ei, este igiena alimentară.

Oamenii sunt sfătuiți să cumpere alimente din magazinele curate, să le verifice acestora termenul de valabilitate. De asemenea, alimentele trebuie consumate într/un timp cât mai scurt de la momentul cumpărării. Trebuie păstrate în locuri curate, reci, departe de animalele de casă, protejate de insecte. Igiena personală înainte de prepararea mâncărurilor și de servirea mesei este la fel de importantă pentru sănătate, recomandă medicii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite