Hunedoara: Costumele de baie sfidează criza financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Costumele de baie sfidează criza financiară
Hunedoara: Costumele de baie sfidează criza financiară

Pentru a fi în pas cu moda, hunedorencele nu se uită la bani atunci când îşi petrec concediul la mare.

În această perioadă, magazinele cel mai des populate de hunedoreni sunt cele care conţin articole de îmbrăcăminte. Nu orice fel de îmbrăcăminte, ci haine care nu pot lipsi când vine vorba despre un concediu petrecut la mare.
Deşi criza financiară s-a infiltrat în diverse domenii de activitate, pentru comercianţii care se ocupă cu vânzarea costumelor de baie acest aspect nu este valabil. „Cele mai multe solicitări le avem pentru costumele de baie formate din două piese. Se poartă foarte mult alb, preferabil sutienul cu burete, cât mai push-up”, a declarat Hortensia Cristea, vânzătoarea unui magazin din Deva.

Vârsta decide croiul


Cum nimeni nu se plânge de clienţi, printre cumpărătorii fideli se numără, bineînţeles, hunedorencele aflate la prima tinereţe. Doamnele de vârsta a doua trec mai rar pragul standurilor unde sunt expuse tot felul de costume de baie. „Femeile mai în vârstă preferă să poarte costumele dintr-o singură piesă. De asemenea, nu se îndreaptă spre culori vii, aşa cum fac adolescentele, ci îşi aruncă privirea mai mult spre cele închise”, a spus o altă vânzătoare din Deva.

Pe gustul tuturor


Gama costumelor de baie diferă de la magazin la magazin. Se pleacă de la costume simple, într-o singură culoare, pentru a se ajunge la cele cu mărgele, cu paiete sau viu colorate. ,,Am primit costume de baie doar de câteva zile. Iniţial, nu am avut aşa ceva, însă am avut solicitări din partea clientelor şi ne-am conformat. Vânzările merg foarte bine. În prima zi am vândut jumătate dintr-unul dintre modelele pe care le avem expuse”, a adăugat Petra, altă vânzătoare. În timp ce hunedorencele cu posibilităţi financiare reduse nu au altă variantă decât să poarte acelaşi costum de baie ca şi în vara lui 2008, la polul opus de află cele care îşi reînnoiesc garderoba cât ai clipi. „Anul trecut mi-am achiziţionat două costume de baie. Acum, nu îmi mai place niciunul. Trebuie neapărat să îmi cumpăr altul, că doar nu pot merge la mare în aceeaşi ţinută din 2008”, a precizat Steluţa Avram din Deva.


Cât scoatem din buzunar

Preţul costumelor de baie diferă în funcţie de model. Media variază în jurul cifrei de 200 lei. Cele simple costă însă numai opt lei. Hunedorencele care îşi permit scot însă din buzunar chiar şi suma de o sută lei pentru costumele ,,haute-couture”. La aceste cheltuieli se adaugă nelipsita pălărie, ochelari de soare, şlapi şi, bineînţeles, crema pentru protecţia solară.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite