Hunedoara: Castelul Corvinilor devine hotel de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Castelul Corvinilor devine hotel de lux
Hunedoara: Castelul Corvinilor devine hotel de lux

Administraţia intenţionează să transforme aripa sudică a clădirii în spaţiu de cazare. Proiectul prevede câteva apartamente de lux pentru turiştii excentrici, care vor dori să petreacă noaptea în ambianţă medievală.

Aripa sudică a Castelului Corvinilor va fi transformată, în anii următori, într-un mini-hotel de lux. Directorul Muzeului „Castelul Corvinilor”, Nicolae Cerişer, a declarat că proiectul este în faza de elaborare a studiului de fezabilitate, iar banii necesari amenajării de spaţii de cazare vor veni de la Ministerul Culturii sau Primăria Hunedoara.
„În acest moment se derulează lucrările de reabilitare a componentelor de piatră, care nu s-au mai făcut, până acum la Hunedoara. Este un proiect amplu, care se întinde pe o perioadă de trei ani şi costă trei milioane de euro. Însă intenţia noastră este aceea de a restaura, consolida şi refuncţionaliza întreg castelul, iar în partea de sud vrem să amenajăm apartamente de lux, în total fiind vorba de şase sau opt locuri. Aici, turiştii vor putea să rămână peste noapte la castel, tot mobilierul, dar şi personalul, urmând să respecte tipicul medieval”, a declarat Cerişer.

Tabără militară permanentă
Acesta a adăugat că, până la finalizarea proiectului de amenajare a mini-hotelului de lux, care include dotarea cu mobilier, dar şi respectarea condiţiilor de conservare a celui mai mare monument medieval din sud-estul Europei, ar putea să mai treacă trei sau patru ani. Un alt proiect vizează deschiderea unei tabere militare permanente şi a unei piste de turnir, dar şi înfiinţarea unei gărzi a castelului, proiect similar cu cel al cetăţii din Alba-Iulia.

Turiştii vor să stea în castel
Vizitatorii Castelului Corvinilor sunt încântaţi de ideea transformării aripii sudice în hotel. „Am mai fost aici în urmă cu vreo opt ani şi multe văd că s-au schimbat în bine de atunci. Nu ştiu dacă îmi voi permite să înnoptez la castel ca turist, dar e o idee care mă tentează”, a declarat Nicoleta Pop, din Zalău.

Muzeu şi sală de conferinţe în castel
Nicolae Cerişer vrea să deschidă şi un muzeu al satului, cu ateliere de pictură pe sticlă, fierărie şi moară de apă, unde vizitatorii vor putea să lucreze alături de meşterii satelor pădureneşti. Un alt proiect vizează transformarea Sălii Cavalerilor, a Capelei şi a Sălii Dietei în săli de concerte şi de conferinţe.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite