Copiii din centrele de plasament întâmpină primăvara cu mărţişoare hand-made

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au sărbătorit mărţişorul împreună cu adulţii din sistemul rezidenţial
Copiii au sărbătorit mărţişorul împreună cu adulţii din sistemul rezidenţial

Minorii aflaţi în centrele de zi şi în cele rezidenţiale au dat frâu liber imaginaţiei şi au pregătit mărţişoare, obiecte artizanale şi felicitări cu dorinţa de a le dărui mamelor, bunicilor din centrele pentru adulţi, angajatelor şi educatoarelor şi, nu în ultimul rând, unii altora.

Luna martie şi, implicit, tradiţia românească a mărţişorului, este prilej de sărbătoare şi pentru copiii şi adulţii aflaţi în centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (GDASPC) Hunedoara. Activităţile dedicate primăverii au debutat vineri, în Centrul de Zi Deva, cu susţinerea unui program de scenete, poezii, cântece, dansuri şi mese festive.

Copiii vizitează bunicii

 Un obicei de suflet pentru toţi beneficiarii din sistemul rezidenţial a devenit sărbătorirea în comun a evenimentelor de peste an, prin vizitele copiilor la ,,bunici’’. Astfel, copiii Centrului de Plasament Brad au sărbătorit mărţişorul la ,,bunicii’’ din Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din localitate.  Minorii din Casele Familiale Orăştie au dăruit felicitări educatoarelor şi ,,bunicilor’’ din cadrul Locuinţelor Protejate, iar elevii Şcolii Speciale Păclişa au pregătit un spectacol artistic pentru mame şi pentru beneficiarele şi angajatele Centrului de Îngrijire şi Asistenţă din zonă. Manifestări similare au avut loc şi în zonele din Valea Jiului.



,,Evenimentele din aceste zile vizează responsabilizarea mamelor cu privire la rolul pe care îl au în creşterea şi educarea copiilor, în realizarea unui climat familial propice dezvoltării morale şi materiale a copiilor. De asemenea, au rolul de a sublinia, încă odată, importanţa femeii în viaţa socială şi familială, de a întări legăturile de suflet între beneficiarii noştri - copii şi adulţi”, a declarat directorul general al DGASPC Hunedoara, Viorica Popescu.


No title
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite