Copiii din Hunedoara au participat la concursuri de ornitologie de Ziua Păsărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii au distribuit pliante în centrul oraşului. Ada Ionescu
Copii au distribuit pliante în centrul oraşului. Ada Ionescu

Peste 50 de elevi ai Şcolii Generale Nr. 10 din Hunedoara au marcat aseară Ziua Păsărilor, prin organizarea unei expoziţii de desen, pictură şi grafică şi concursuri de cultură generală pe teme ornitologice.

Coordonatorul acţiunii, Adrian Sopincean, a declarat pentru Adevărul de Seară că evenimentul face parte din proiectul naţional „Şcoli pentru un viitor verde”, care include câteva mii de unităţi de învăţământ din România.

Formulare de observaţie a păsărilor
„Pe de o parte, în acest fel marcăm venirea primăverii, iar pe de altă parte informaţiile conţinute în pliantele pe care le-au distribuit copiii, dar şi în prezentările electronice pe care le-au făcut dascălii Şcolii Generale Nr. 10 participanţilor la concursul de cultură generală au furnizat mai multe informaţii despre păsările pe cale de dispariţie sau care sunt protejate de lege, printre care barza albă, cucul şi drepneaua neagră”, a menţionat Adrian Sopincean.

Mai mult, copiii au primit de la Societatea Ornitologică din România formulare de observaţie, în care vor trebuie să noteze unde şi când au văzut păsările aflate în pericol sau aflate sub protecţie specială, iar apoi să trimită către Societate datele culese din teren, prin serviciile de poştă sau în format electronic. Potrivit reprezentanţilor Şcolii Generale Nr. 10 din Hunedoara, SOR va întocmi ulterior un studiu, pe baza datelor furnizate de elevii implicaţi în proiect.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite