HUNEDOARA: Controale şi venituri suplimentare la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Verificările s-au lăsat cu amenzi şi achitarea taxelor şi impozitelor restante.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara a controlat, în primele cinci luni ale acestui an, peste 250 de hunedoreni, persoane fizice. În urma verificărilor, o parte dintre aceştia au fost nevoiţi să achite o diferenţă la impozitele şi taxele plătite, în timp ce alţii au avut parte de amenzi pentru neonorarea obligaţiile fiscale. Suma atrasă în acest fel la bugetul  DGFP Hunedoara depăşeşte 400.000 lei.

Venituri suplimentare mai mari decât în 2008

Nici persoanele juridice nu au scăpat de controale şi verificări. Inspectorii fiscali au trecut pragul a circa 950 de societăţi. În urma verificărilor, la bugetul de stat au fost atrase venituri suplimentare în valoare de aproximativ 30.000.000 lei. ,,Analizând comparativ valoarea sumelor atrase suplimentar la bugetul general consolidat în perioada ianuarie-mai 2009 cu realizările din perioada ianuarie-mai 2008, se constată o creştere a valorii acestui indicator cu 21 la sută”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGFP Hunedoara, Mihaela Mănăilă. 

Un alt aspect urmărit de inspectorii fiscali a fost legalitatea operaţiunilor prin care mai bine de 385 de agenţi economici au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adaugată. Din suma totală solicitată a fi rambursată, peste 37.000 lei, s-a respins aproximativ 2.000 lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite