Hunedoara: Moment jenant la Consiliul judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Moment jenant la Consiliul judeţean
Hunedoara: Moment jenant la Consiliul judeţean

Reprezentantul arhiepiscopului Aradului,  Timotei Seviciu,  a refuzat să-i ducă acestuia titlul de cetăţean de onorare conferit la Deva de Consiliul judeţean Hunedoara

  După cinci ani de abstinenţă, la iniţiativa preşedintelui instituţiei,  Consiliul judeţean Hunedoara a acordat recent titlu de „Cetăţean de onoare”  arhiepiscopul ui Arhiepiscopiei Ortodoxe a Aradului, Timotei Seviciu, pentru activitatea sa misionară derulată timp de 25 de ani şi pentru interesul deosebit pe care domnia sa le-au avut faţă de judeţul Hunedora.  

Pentru că Timotei Seviciu nu a onorat festivitatea de înmânare a titlului, domnia sa l-a delegat să-l reprezinte la momentul festiv pe preotul vicar Iacob Bupte.

“ Nu sunt poştaş”

  După votul dat în unanimitate şi speech-urile elogioase, preşedinele CJ Hunedoara a intenţionat să-i înmâneze reprezentantului lui Timotei Seviciu,  spre a-i fi remise acestuia,  simbolurile aprecierii hunedorenilor.  În speţă, este vorba de diploma de cetăţean de onoare şi o icoană cu rama aurită,  pictată de artistul plastic Ştefan Popa Popaţ’s.  

 Refuzul preotului vicar de a duce aceste simboluri şefului său ierarhic a încremenit audienţa. “Nu sunt un poştaş. Consider o onoare prea mare să duc eu aceste obiecte arhiepiscopului Aradului. Cel mai potrivit în opinia mea ar fi ca preşedintele Consiliului judeţean Hunedoara  să facă deplasarea la Arad pentru a-I înmâna personal diploma Preasfinţiei Sale”, a spus Iacob Bupte.

Vizibil iritat, Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara, a replicat că regretă absenţa înaltei feţe bisericeşti, deşi acesta confirmase în două rânduri că va participa la festivitate. Oficialul a lăsat să se înţeleagă că nu va face deplasarea la Arad, ci îl va aştepta pe Timotei Seviciu la Deva pentru a-i înmâna distincţia.

 Până una alta, titlul de cetăţean de onoare a arhiepiscopului rămâne în custodie la CJ.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite