Hunedoara: Consiliul Judeţean vrea să facă afaceri din masaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Consiliul Judeţean vrea să facă afaceri din masaj
Hunedoara: Consiliul Judeţean vrea să facă afaceri din masaj

Oficialităţile declară că vor să preia de la Ministerul Apărării staţiunea Vaţa Băi. Întreprinzătorii privaţi speră ca firma Consiliului Judeţean să-i ajute, nu să-i concureze.

Sub denumirea de „Compania judeţeană de turism Hunedoara”,  consilierii judeţeni au aprobat înfiinţarea unei societăţi comerciale pe acţiuni în domeniul turismului. În nota de fundamentare a hotărârii aprobate se specifică faptul că înfiinţarea acestei firme „de stat”, ce are ca acţionar unic Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara,  se supune măsurilor cuprinse în strategia de dezvoltare turistică a judeţului Hunedoara. 
Practic,  prin „Compania judeţeană de turism Hunedoara”, autoritatea publică judeţeană devine un actor pe piaţa locală şi naţională a turismului, cu posibilitatea realizării unor afaceri rentabile, având ca suport bugetul judeţean.

Servicii turistice diverse
Intenţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ,  sunt clare. Compania judeţeană de turism Hunedoara va fi un concurent redutabil al firmelor private de profil din judeţ.
„Vom face un turism total. Compania este gândită să facă profit şi va oferi toată plaja de servicii pe care un operator din domeniu le are. Vom fi cel mai de temut competitor pentru domeniul privat din judeţ”, a spus Mircea Moloţ. Potrivit sursei citate,  firma de stat crează posibilitatea de preluare în administrare  a Staţiunii Vaţa-Băi,  investiţie de milioane de euro făcută de ROMTELECOM în anii ’90. 
În prezent, staţiunea este administrată de Ministerul Apărării, care a preluat-o ca bază de recuperare pentru cadrele militare. „Există semnale că Ministerul Apărării nu mai intenţionează să reînnoiască contractul cu ROMTELECOM. În acest caz, vom prelua noi staţiunea ca punct de plecare a afacerii”, a precizat Mircea Moloţ.

Concurenţă sau sprijin
Întreprinzătorii hunedoreni s-au arătat surprinşi de iniţiativa CJ Hunedoara şi spun că noua companie judeţeană de turism ar trebui să-i sprijine nu să-i concureze. Potrivit administratorului tur-operatorului Nexus Travel, Zenaida Moşneag, rostul unei companii judeţene de turism este de a promova turismul judeţului Hunedoara. „Nu ne e teamă de concurenţă, dar vorbind de bani publici, mă aştept ca prin intermediul acestei societăţi comerciale, Consiliul Judeţean să înfiinţeze centre de informare turistică prin care toate atracţiile turistice ale Hunedoarei să fie promovate în ţară şi peste hotare”, a spus Zenaida Moşneag.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite