Hunedoara: Consilierii vor să „umfle” bugetul local cu taxa de spargere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Consilierii vor să „umfle” bugetul local cu taxa de spargere
Hunedoara: Consilierii vor să „umfle” bugetul local cu taxa de spargere

În 2010,  hunedorenii vor avea de plătit mai multe taxe către administraţia locală, iar unele dintre tarifele serviciilor gestionate de Consiliul Local Hunedoara vor creşte.

Citeşte şi:

Proiectele hotărârilor de consiliu local prin care va fi ajustată valoarea fiecărei taxe percepută de administraţia locală din municipiul Hunedoara ar putea fi aprobate la următoarea şedinţă a aleşilor locali. În 2010, în marea lor parte, taxele pe care hunedorenii vor fi nevoiţi să le plătească primăriei vor rămâne la acelaşi nivel cu cele din prezent.
Tariful achiziţionării locurilor de veci, preţul biletului de intrare la grădina zoologică şi impozitele pe spaţiul ocupat de garaje vor creşte uşor, iar închirierea unor terenuri în perimetrul pieţelor din localitate va costa mai puţin.    

Hunedorenii vor plăti „spargerile”
Ultima invenţie a consilierilor locali este „taxa de spargere”. Nu vizează, însă, comiterea unei infracţiuni. Taxa a fost stabilită la 55 de lei dacă spaţiul afectat de spargere este de până la zece metri pătraţi şi la 110 lei atunci când locul este de minim zece metri pătraţi.
Explicaţia consilierilor care au adus în discuţie noua măsură nu este deloc convingătoare. „Considerăm oportun ca atunci când cineva afectează domeniul sau privat al municipiului, zonele verzi, parcurile, trotuarele şi altele asemenea, să obţină o autorizaţie în acest sens şi să plătească o taxă pentru aceasta”, a fost precizat în motivarea din propunerea acestei viitoarei taxe.
.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite