Hunedoara: Conserve hunedorene din fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Conserve hunedorene din fonduri europene
Hunedoara: Conserve hunedorene din fonduri europene

Ca să plătească lunar rata de 27.000 de euro la bănci, fabrica produce o conservă pe secundă.

Conservele alimentare produse în unica fabrică de profil din judeţul Hunedoara fac parte din meniul studenţilor Academiei Navale de la Constanţa şi a muncitorilor de pe şantierului naval din localitate.

În opinia lui Marcel Manole, proprietarul unităţii de producţie, accesarea banilor europeni a fost singura şansă pentru a putea construi şi dota o fabrică ale cărei produse pot sta pe masa oricărui european din Uniu­ne.

La ora actuală, fabrica de conserve îşi plăteşte singură, din producţie, rata trimestrială pentru creditele contractate de întreprinzător, care se ridică la circa 80.000 de lei. Linia de producţie modernă permite o viteză medie de procesare de o conservă pe secundă. Sunt însă produse „şi mai rapide”, din care se pot fabrica o sută de bucăţi pe minut.

Conserve europene

Fabrica hunedoreană procesează şi pune în conserve cinci tone de alimente pe zi, în 14 tipuri de produse. Pentru că producătorii interni de carne sunt ca şi inexistenţi, întreprinzătorul achiziţionează întreaga materie primă de pe pieţe din afara ţării.  Noile tehnologii schimbă până şi ca­lităţile unei banale cutii de conserve.

„Există diferenţe mari între conservele de acum şi cele de acum 25 de ani. O conservă modernă se deschide cu mâna liberă, datorită sistemului de capace cu inel. Gradul de îmbinare între capac şi cutie este net superior celui de acum două decenii. Aceeaşi compoziţie are un termen de valabilitate de patru ani în cutiile de azi, faţă de numai doi ani în trecut”, spune Marcel Manole.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite