Condamnat pentru proxenetism în Irlanda, un hunedorean se plânge la CEDO că a fost ţinut în arest pe nedrept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Şelaru, în vârstă de 37 de ani, a început demersurile pentru a da statul irlandez în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Hunedoreanul este nemulţumit că a fost ţinut în arest timp de şapte luni, în Irlanda, sub acuzaţia că a deţinut ilegal un bordel şi a silit o tânără să se prostitueze. 

Una dintre învinuirile aduse tânărului a fost aceea că a ameninţat-o pe tânăra folosită la acte de prostituţie că aceasta nu va primi mâncare, dacă nu îi aduce mai mulţi bani din serviciile sexuale prestate.

Favoruri sexuale pentru oamenii legii, de la „fetiţele” de pe şoseaua Deva - Orăştie

Mihai Şelaru a fost arestat în luna septembrie a anului trecut, pentru încurajarea prostiruţiei, iar la sfârşitul lunii aprilie 2010, a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare, cu suspendare. A fost, astfel, eliberat, dar şi expulzat în România, primind o interdicţie de 10 ani de a mai intra pe teritoriul irlandez.

Judecătorul şi-a motivat decizia, afirmând că nu vede de ce plătitorii de taxe irlandezi ar contribui la cheltuielile cu ţinerea hunedoreanului în închisoare.

„Am făcut plângere la CEDO, împotriva statului irlandez, pentru că am fost ţinut ilegal în închisoare, fără ca poliţiştii să aibă probe împotriva mea”, a declarat Şelaru.

„Am trimis plângerea formulată de Mihai Şelaru împotriva statului irlandez la Strassbourg. Considerăm că au fost încălcate unele principii privind arestarea şi ţinerea lui în închisoare, precum şi faţă de expulzarea lui. Am primit confirmarea că sesizarea a ajuns la CEDO”, a declarat Florin Radu, avocatul hunedoreanului. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite