Hunedoara: Concurs inedit pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Concurs inedit pentru copii
Hunedoara: Concurs inedit pentru copii

Peste 50 de copii se vor întrece, mâine, în cadrul concursului ,,Vorbeşti Europeneşte?”

Citeşte şi:

Elevii cu fiţe vin la şcoală cu bolizi

Notele şi absenţele pun copiii pe fugă

Competiţia „Do You Speak European?” vizează adolescenţii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani şi se desfăşoară la nivel european. Mâine are loc etapa regională, în care fiecare regiune/judeţ organizează propria întrecere. La nivelul judeţul Hunedoara, în concurs vor intra 11 şcoli, reprezentând tot atâtea echipe formate din câte cinci elevi şi un cadru didactic.

Exprimare liberă

Potrivit Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Hunedoara, fiecare echipă are posibilitatea de a-şi alege modalitatea prin care să experime ceva cât mai semnificativ pentru Europa. Participanţii pot opta, de exemplu, pentru cinci minute de lectură, prezentări power point, scenete de teatru sau dans. Primele trei echipe câştigătoare vor participa la etapa naţională, care va fi organizată în judeţul Dolj, în luna aprilie 2010. Echipele declarate învingătoare la etapa naţională se vor putea înscrie la finala europeană, organizată la Bruxelles, în vara anului viitor.

Al doilea an de participare

Anul acesta este pentru a doua oară când judeţul Hunedoara se regăseşte pe lista participanţilor, alături de alte cinci judeţe din ţară. La ediţia de anul trecut, hunedorenii au fost reprezentanţi la etapa naţională de Grupul Şcolar ,,Constantin Brâncoveanu” din Petrila, care s-a clasat pe locul al V-lea, ratând pe muchie de cuţit calificarea la etapa europeană.

La concurs participă regiuni/judeţe din 14 ţări, printre care Albania, Belgia, Croaţia, Portugalia şi Marea Britanie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite