Hunedoara: Comuna Dobra, campioană la furturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Comuna Dobra, campioană la furturi
Hunedoara: Comuna Dobra, campioană la furturi

Oamenii din Dobra nu mai ştiu cum să se apere în faţa hoţilor şi dau vina pe sărăcie pentru tot ce se întâmplă.

Comuna Dobra este văzută de săteni drept o localitate în care hoţii îşi fac de cap. Numai de la începutul acestui an, magazinul alimentar din centrul comunei a fost călcat de hoţi de trei ori. Niciodată nu s-a adeverit cine este în spatele unor asemenea infracţiuni.

Comuna spargerilor

 ,,Asta e comuna spargerilor. Magazinul alimentar din centru l-au spart de trei ori din aprilie până acum. Ultima dată, hoţii au intrat pe acoperiş. Nici restaurantul nu l-au ratat. Nimeni nu a fost prins, nici măcar la ora actuală. Suntem îngroziţi, se fură tot ce se găseşte”, a spus o localnică.

Oamenii sunt de părere că  totul este cauzat de faptul că mulţi localnici şi-au pierdut locul de muncă şi, ca să aibă din ce să trăiască, sunt nevoiţi să fure. ,,La unul dintre magazinele care a fost spart, hoţii au înfundat alarma cu spumă de termopane. Sunt vecini care se trezesc de fiecare dată când aud noaptea că latră câinii, pentru că le este frică să nu cadă în mâna hoţilor”, a adăugat Alexandra, o altă săteancă.

Cel mai recent jaf din Dobra a avut loc ieri. Valerian Cristinel Strian, localnic, a ameninţat cu o sabie casiera unei benzinării şi a sustras peste 15.000 lei. Bărbatul are la activ mai multe furturi, tâlhării şi acte de violenţă. Mai mulţi ani a petrecut prin puşcărie decât acasă. Ultima dată a spart cu un topor campingul de la Lăpuşnic. A fost eliberat din Penitenciarul Bârcea Mare anul trecut, în luna august.

Tâlhar cu sabie

Cu părinţi de religie penticostală şi încă doi fraţi şi o soră, familia este oarecum resemnată. ,,Nu ştiam că deţine o sabie. Cristi este major, aşa că îşi decide singur viaţa”, a spus Darius, fratele tâlharului.


Ameninţată cu sabia
Mariana Nistor este casiera care noaptea trecută a fost de serviciu la benzinăria unde a avut loc jaful. Ca să dea tâlharului toţi banii pe care-i avea în casă, femeia a fost ameninţată cu sabia. ,,A scos sabia şi i-a spus să stea cu mâinile pe lângă corp. A cerut cheia de la casă şi câteva pachete de ţigări. Putea oricând să o omoare, mai ales când s-a întors cu spatele să ia ţigările de pe raft”, a spus Lenuţa Farcaş, mama casierei aflată la un pas de a fi omorâtă pentru bani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite