Complexul energetic Hunedoara, în stadiul de proiect. Doar minele viabile sunt „în cărți”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termocentrala de la Mintia şi cea de la Paroşeni, alături de minele viabile din cadrul CNH, vor fi contopite în Complexul Energetic din judeţul Hunedoara. Proiectul se află pe masa Guvernului care va emite în scurt timp o Hotărâre de Guvern

“În prezent, este în curs de eleborare metodologia în baza căreia se va constitui acestă nouă structură, fiind singura soluţie viabilă pentru judeţul Hunedoara. În acest complex, nu se va regăsi şi CNH, din cauza datoriilor imense pe care le are în prezent la bugetul statului.

Însă, Complexul Energetic va concesiona perimetrele miniere rentabile, din cadrul CNH, fără datorii, producându-şi astfel materia primă şi, totodată, fiind evitată restructurarea minerilor din Valea Jiului", a declarat  directorul general al Termoelectrica România, Florin Mârza.


Acesta a mai arătat că, ]n următoarele două săptămâni, va fi emisă Hotărârea de Guvern pentru paşii care trebuie să-i facem pentru crearea Complexului Energetic. “Există firmelor mari din Europa, China şi Rusia, care şi-au exprimat intenţia de a colabora. Iar asta înseamnă un suflu nou în economie. O echipă formată din 15 specialişti este în vizită la sucursala de la Doiceşti, iar în câteva zile vor ajunge şi la Mintia. Iniţiativa mea este să declar huila un element energetic strategic. Guvernul român doreşte să punem bazele acestui Complex Energetic, care va transforma judeţul Hunedoara într-o zonă rentabilă", a mai arătat Mârza.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite