Combinatul siderurgic de la Hunedoara a scăpat de monitorizarea Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ArcelorMittal Hunedoara a fost declarată viabilă de Comisia Europeană. Comisia Europeană a certificat faptul că ţintele de restructurare, respectiv viabilitate, productivitate şi reducere a costurilor au fost atinse la ArcelorMittal Hunedoara.

C.E. a decis acceptarea restructurărilor implementate în unitate în perioada de tranziţie 2004 – 2008. “În Hunedoara am continuat planul de reducere a costurilor prin creşterea productivităţii, scăderea consumurilor de energie şi materii prime şi punerea în aplicare a unui nou program de dezvoltare. Suntem conştienţi că este necesar să facem eforturi suplimentare pentru a ne creşte competitivitatea şi pentru a obţine o gamă mai extinsă de produse. Suntem încrezători că programele pe care le implementăm vor avea rezultatele scontate”, a declarat Remus Păţan, Director General al ArcelorMittal Hunedoara.

La ArcelorMittal Steel Hunedoara investiţiile totale s-au ridicat la 29,6 milioane de dolari, faţă de 11 milioane cuprinse în plan. Din acestea, investiţiile tehnologice au fost de 26,2 milioane de dolari, iar cele de mediu de 3,4 milioane de dolari. Înainte de declanşarea crizei, la jumătatea anului 2008 combinatul hunedorean înregistra un profit net de 4,4 milioane de dolari.


Alături de Hunedoara şi ArcelorMittal Galaţi a primit acordul Comisiei Europene legat de îndeplinirea criteriilor de viabilitate, implementate post privatizare.

ArcelorMittal este cea mai mare şi mai globală companie siderurgică, cu operaţiuni în peste 60 de ţări.În 2009, a înregistrat venituri de 65,1 miliarde USD şi o producţie brută de oţel de 73,2,3 milioane de tone, reprezentând aproximativ 8% din producţia mondială de oţel.
ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Bruxelles (MT), Luxemburg (MT) şi la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid şi Valencia (MTS).

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite