FOTOGALERIE Colinde „ca la mama acasă” semnate de generaţia Messenger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colindători
Colindători

Elevii de gimnaziu din cadrul Colegiului Naţional „ Decebal” din municipiul Deva au fost, aseară, protagoniştii unui spectacol de colinde autentice. Îmbrăcaţi în costume de pe vremea bunicii, şcolarii au pus în scenă o seară de Ajun cu adevărat tradiţională.

Fiecare dintre micii actori şi-a interpretat cu desăvârşire rolul, împreună reprezentând o familie de români care întâmpină Naşterea Domnului, gata pregătită să primească cetele de colindători veniţi cu „dubele, tocmai de la Boz”. 

Am organizat acest spectacol pentru că am dorit  îi readucem pe copii mai aproape de ceea ce semnifica odinioară Naşterea Domnului pentru părinţii şi bunicii noştri. Am fost surprinsă să constat că elevii claselor V-VIII, în ciuda prejudecăţii conform căreia ar fi preocupaţi de Internet în detrimentul tradiţiei, au fost deosebit de receptivi şi chiar au venit cu propuneri de îmbunătăţire a scenariului iniţial”, a declarat Gloria Niţu, profesoara de limba şi literatura română care a coordonat întreaga acţiune.

CLIK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE!



Autenticitatea atmosferei de Crăciun a fost redată nu doar cu ajutorul costumelor, ci şi prin replicile reproduse în grai popular şi printr-o masă încărcată cu felii proaspete de cozonac.

Colindători
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite