Colegiul Naţional Sportiv “Cetate” Deva are o nouă sală sportivă pentru gimnaste, investiţie care a costat aproape 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suma include atât lucrările de creştere a performanţei energetice la sala sportivă, precum şi pe cele de la internatul şcolii. Rezultatul: pierderile de căldură ale unităţii de învăţământ se reduc cu până la 65-70 la sută.

UPDATE ORA 12.00

Lucrările de modernizare termică au inclus izolarea mansardei interioare a căminului-internat, aflată într-un stadiu avansat de degradare. Simultan, sala de sport a fost dotată cu patru vestiare destinate gimnastelor.

"Consumul de energie termică s-a redus la cămin cu mai bine de 178 de gigacalorii, ceea ce înseamnă o economie de peste 33.000 de lei. La sala sportivă, consumul de energie termică a scăzut cu 42 de gigacalorii, adică economisim 8.000 de lei", a precizat Adrian Liga, directorul Colegiului Naţional Sportiv “Cetate” Deva.

Lucrările de reabilitare termică la ambele corpuri s-au realizat pe parcursul a cinci ani.

La recepţia lucrărilor, care a avut loc astăzi, au participat reprezentanţi ai Federaţiei Române de Gimnastică, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Asociaţiei Auditorilor Energetici pentru Clădiri, administraţiei locale Deva şi Prefecturii Hunedoara.

Printre cei prezenţi s-a numărat şi Maria Olar, multiplă campioană olimpică şi mondială.

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE!

image

Întreaga investiţie, estimată la circa 100.000 de euro, a fost realizată prin contribuţii directe în servicii, material şi lucrări de construcţii – montaj, autofinanţate de către diverse companii implicate în program.

Pierderile de energie termică se reduc, în urma acestor lucrări, cu până la 65-70 la sută. Programul va continua prin implementarea de panouri solare şi finalizarea lucrărilor privind creşterea performanţei energetice şi la corpul principal al şcolii – monument istoric”, a declarat directorul colegiului, Adrian Liga.

Tot astăzi este programată şi Cupa Cetăţii la gimnastică aerobică, ediţia a  XIV-a. Aceasta are loc la Casa de Cultură “Drăgan Muntean” din Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite