Colegiul Naţional „Decebal” a fost cel mai căutat din judeţ, la admiterea din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4.400 de elevi au aflat, ieri, la ce liceu vor merge din toamnă. Cele mai mari medii de admitere sunt la Colegiul „Decebal”. Din cauză că nu au bifat suficiente opţiuni pe fişele de înscriere, 31 de adolescenţi din judeţ nu au prins niciun loc.

Ştiinţe ale naturii bilingv engleză, aceasta este specializarea unde, anul acesta, s-a înregistrat cea mai mare medie de admitere la liceu, la nivelul judeţului Hunedoara.

Calificativul maxim aparţine lui Răzvan Ognean, singurul absolvent de clasa a VIII-a care a reuşit să termine gimnaziul şi să promoveze exemenele de la evaluarea naţională cu media 10.

Tânărul îşi va continua studiile la Colegiul Naţional “Decebal” din Deva. Aici s-au înregistrat, de altfel, şi cele mai mari ultime medii de admitere. După ştiinţe ale naturii bilingv englez, unde ultima medie de admitere este 9,37, top cinci cele mai căutate specializări include matematica-informatica, filologia şi, din nou, ştiinţe ale naturii, însă de data aceasta bilingv germană, respectiv franceză.

Ştiam că sunt foarte multe opţiuni pentru liceul nostru şi că mulţi tineri sunt interesaţi să-şi continuie studiile la noi, elevi care vin nu doar din Deva, ci chiar din Valea Jiului. Majoritatea absolvenţilor de gimnaziu s-au orientat spre clase de performanţă, acolo unde este concurenţă mare şi unde poţi avea succes nu doar în timpul anilor de şcoală, ci şi la finalizarea liceului, la examenul de bacalaureat”, a declarat directorul Colegiului Naţional “Decebal”, Florin Ilieş.


Peste 30 de elevi au rămas nerepartizaţi
În momentul de faţă, teoretic, liceul mai are 10 locuri libere la clasele cu predare în limba germană. Practic, acestea sunt ca şi ocupate de elevii care au terminat gimnaziul tot în cadrul  aceleiaşi unităţi de învăţământ şi care au fost declaraţi admişi la examenul de limbă.

Colegiul Naţional “Decebal” din Deva este urmat de Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Petroşani. Aici, ultima medie de admitere este 8,59, înregistrată la specializarea matematică-informatică. Lista continuă cu Colegiul Naţional “I.C. Brătianu” din Haţeg, unde ultimul elev admis a avut media 8.39.

Expetând cei aproape 4.400 de elevi care au aflat, ieri, la ce liceu vor merge din toamnă, 31 de colegi de-ai lor nu au reuşit să prindă niciun loc.

 “Aceştia au rămas nerepartizaţi din cauză că nu şi-au completat suficiente opţiuni pe fişele de înscriere” , a declarat  inspectorul şcolar adjunct Mate Marta.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite