Hunedoara: Coadă la haine vechi, modă pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Coadă la haine vechi, modă pe timp de criză
Hunedoara: Coadă la haine vechi, modă pe timp de criză

Magazinele second-hand sunt asaltate de la primele ore.

Zilele în care aduc marfă înseamnă mană cerească pentru vânzătorii de haine la mâna a doua.

Din cauza bugetului care se face tot mai mic în fiecare zi, hunedorenii dau dovadă de isteţime şi cumpără haine la mâna a doua, mulţumiţi că buzunarele nu le iau foc din cauza preţurilor piperate din magazinele scumpe. Reprezentanţii buticurilor second-hand spun că, în această perioadă, mulţi dau buluc în asemenea locuri, iar zilele în care este adusă marfă înseamnă cozi până în stradă. ,,Dacă nu mai sunt bani, trebuie să ne descurcăm şi noi cum putem. Ce e rău în a cumpăra haine pe care le-au mai purtat alţii? Le spăl bine şi sunt ca şi scoase din fabrică”, a spus Ileana Mihai, o hunedoreancă inventivă.

„Second hand” doar cu pantofi

Curioşi să vadă ce mai e nou, oamenii stau cuminţi la rând încă de la primele ore ale dimineţii şi aşteaptă ca magazinele de profil să îşi deschidă uşile pentru clienţi. Hainele, pantofii şi poşetele purtate o dată sau de două ori de nemţi sau olandezi sunt la mare căutare. Nici lenjeria de pat nu a este trecută cu vederea. Preţurile pornesc de la câţiva lei şi cresc în funcţie de calitatea mărfii.

Umeraşele doldora de bluze şi rochii sau cutiile pline ochi cu genţi şi curele sunt pe măsura numărului clienţilor. În magazinele ,,SH”, cum le numesc unii, găseşti aproape orice. La scurt timp după ce trec pragul prăvăliei, hunedorenii se înarmează cu câte trei, patru umeraşe pe care atârnă frumos câte o fustă, un tricou sau un pantalon scurt. În caz de nevoie, îşi cumpără chiar şi aţă de cusut. Hainele ocupă primul loc în topul produselor. De curând, hunedorenii s-au orientat şi spre pantofi „second”. Afaceriştii cu fler răsar mai ales în vremuri de criză, aşa că, de câteva săptămâni, în plin centrul Devei, s-a deschis un magazin exclusiv cu încălţăminte la mâna a doua.

Nici copiii nu sunt uitaţi de cei care administrează asemenea afaceri. ,,Avem jucării din pluş, diverse animăluţe. Preţurile diferă în funcţie de mărime. Dacă e vorba de un iepuraş, scoţi mai puţin din buzunar, iar dacă vrei un urs de aproape jumătate de metru trebuie să plăteşti ceva mai mult”, a spus Miruna Pistol, vânzătoare la un magazin second hand. 

Fuste mini cu preţuri „mini”

În magazinele second hand, preţurile pornesc de la câţiva lei. Domnişoarele sunt atrase cu fuste mini la numai cinci lei. Dacă vreţi ceva lung, tip şort, trebuie să scoateţi din buzunar o sumă dublă. Urmează genţile din piele, la 15 lei bucata. Gospodinele sunt momite cu mănuşi de bucătărie, perdele de diverse modele şi culori, precum şi perne pentru decor, dar şi pentru dormitor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite