Greva foamei la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă.
Arhivă.

Liderul sindicatului de la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva, Iosif Ferencz, a intrat, astăzi, în greva foamei. Acesta este nemulţumit de lipsa de comunicare cu conducerea instituţiei şi că nu se iau măsuri pentru a se proteja o parte din monumentele muzeului, aflate în stare de degradare.

,,În primul rând este vorba despre  starea precară a patrimoniului arheologic şi istoric, de lipsa de comunicare dintre conducere şi angajaţi şi de promovarea persoanelor proaspăt anagajate, care nu au pregătirea necesară posturilor pe care au fost numite”, a declarat  Iosif Ferencz.  Acesta a adăugat că, de când a fost numit lider de sindicat, a fost împiedicat să-şi valorifice rezultatele cercetărilor ştiinţifice şi să participe la simpozioanele de profil. Totodată, susţine că nu i s-a aprobat concediul de odihnă decât astăzi, când a intrat în greva foamei, şi că accesul în clădirea muzeului, după terminarea orelor de program, se face doar pe baza unor aprobări speciale şi doar anumitor persoane.

,,Este o minciună!"

Pe de altă parte, directorul MCDR Deva, Marcel Morar, susţine că lucrurile stau cu totul altfel. ,,Este o minciună că i s-a interzis participarea la simpozioane ştiinţifice, numai în acest an a fost prezent la peste 17 activităţi de acest gen. Referitor la starea unor obiecte de patrimoniu, este adevărat că unele piese se află afară, din cauza dimensiunilor mari şi a lipsei de spaţiu în interiorul clădirii, însă liderul de sindicat nu a reclamat niciodată asta în timpul fostei conduceri, ci numai de când am fost eu numit director”, a precizat Marcel Morar.

Cercetat disciplinar

 În ceea ce priveşte concediul de odihnă, directorul  MCDR Deva a spus că nu s-a aprobat pentru că Iosif Ferencz a fost suspus unei cercetări disciplinare, după ce a refuzat să îndeplinească o sarcină de serviciu, respectiv să facă ghidaj între expoziţii.  ,,Iosif Ferencz a prezentat abia astăzi o notă prin care îşi prezintă punctul de vedere vizavi de această cercetare. Prin urmare, nu mai este nevoie de prezenţa sa pe parcursul continuării anchetei, acesta fiind motivul pe baza căruia cererea de concediu i-a fost aprobată astăzi”, a adăugat Marcel Morar. Acesta a ţinut să mai precizeze că, într-adevăr, accesul în clădirea muzeului, în afara orelor de program, se face pe bază de aprobări, conform regulamentului intern, însă până la ora actuală toate cererile care i-au fost înaintate au primit răspuns pozitiv.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite