Circa un milion de euro, proveniți de la supermarketuri, au fost transportați, în Vinerea Mare, de mașinile băncilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse din cadrul băncilor au dezvăluit că Vinerea Mare a adus încasări record pentru marile magazine de retail din județul Hunedoara. Numai în Deva, mașinile băncilor au transporat aproape un milion de euro. În calcul nu intră plățile făcute cu cardul!

Deși se plâng că nu au bani, hunedorenii au cheltuit, în zilele premergătoare Pașilor, sume peste așteptările retail-erilor. Astfel, Vinerea Mare a obligat mașinile băncilor care ridică încasările să vină și de două ori pe zi. “Am transportat miliarde de lei vechi de la hipermarket-uri către bancă. Unele dintre ele ne-au chemat de două ori pe zi. Odată la prânz și odată seara. Cel mai mare hipermarket din Deva a încasat, în vinerea de dinaintea Paștilor, peste 1.000.000 de lei. Adică undeva la un sfert de million de euro. De trei ori față de o zi obișnuită”, a dezvăluit pentru Adevărul de Seară, unul dintre cei însărcinați cu transportul valorilor de la marile magazine de retail către bănci. Potrivit acestuia, într-o singură zi, în municipiul Deva s-au depus în bănci peste un milion de euro bani proveniți numai din hipermarketuri.
Reprezentanții marilor magazine recunosc că, anul acesta, încasările au fost duble față de anul trecut. “S-a vândut aproape ca în zilele bune. Hunedorenii au achiziționat orice: de la mâncare și până la produse electronice scumpe. Un obicei care, anul trecut, dispăruse”, spune Ioan Morar director de vânzări.
Economistul Mihai Țoța pune această revenire în forță a vânzărilor pe baza banilor aduși din afara țării de hunedorenii plecați la muncă. “Cu siguranță banii scoși la bătaie de hunedoreni, pentru cumpărăturile de Paște, provin de la rudele venite să sărbătorească în familie. A fost o infuzie de salarii câștigate în Occident. Semn că economia Europeană începe să-și revină”, a spus Țoța.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite