Hunedoara: Cimentul şi gresia se „strică” în depozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Cimentul şi gresia  se „strică” în depozite
Hunedoara: Cimentul şi gresia se „strică” în depozite

Comercianţii de materiale de construcţii se plâng că vânzările au scăzut cu aproximativ 50 la sută. Blocajul de pe piaţa imobiliară şi cel al construcţiilor a redus drastic vânzările de materiale de construcţii.

Pe principiul dominoului, căderea unui segment al economiei le face şi pe celelalte să se prăbuşească. Astfel, potrivit administratorilor firmelor care comercializează materiale de construcţii, blocajul de pe piaţa imobiliară şi cel din zona construcţiilor a redus drastic cererea pentru ciment, var şi alte materiale necesare renovării sau construcţiei unei case.
„Problemele cu care ne confruntăm sunt foarte mari. Începând de la incapacităţi de plată ale dezvoltatorilor imobiliari care au achiziţionat materiale de construcţii pe care nu le mai pot plăti, până la o reducere drastică a vânzărilor. Şi asta, în condiţiile în care preţul materialelor de construcţii a scăzut cu 20 până la 70 la sută. Practic, fiecare depozit încearcă să găsească strategia optimă pentru a vinde persoanelor fizice”, a declarat Răzvan Farcaş director de vânzări.

Salvarea vine de la căpşunari
Gabriela Tomuţa, administratorul unui depozit de materiale de construcţii din Deva, susţine că toată gama de materiale de construcţii a înregistrat un trend descendent al vânzărilor. „Comparativ cu anul trecut, vânzările au scăzut cu aproximativ 40 la sută. Apartamentele nu se mai vând, deci nu se mai fac renovări. Cât despre construcţii de imobile, acestea sunt foarte puţine. Continuă să se vândă ţigla şi materialele necesare construcţiei de acoperişuri. Există posibilitatea ca, odată cu reîntoarcerea hunedorenilor care au lucrat în timpul verii în străinătate, vânzările să se relanseze. Anul trecut, spre exemplu, am vândut în lunile noiembrie şi decembrie mai mult decât în perioada de maxim a anului respectiv lunile de vară”, a explicat Tomuţa.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite