Cetăţean german arestat pentru 29 de zile după ce a şantajat un hunedorean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parteneriat de afaceri terminat după gratii. Aşa s-au încheiat relaţiile dintre un hunedorean şi un cetăţean german. Cel din urmă a fost arestat pentru 29 de zile după ce l-a şantajat pe primul cu plăcuţa cu numerele de înmatriculare de la maşină.

Străinul în vârstă de 47 de ani a vrut să pună mâna pe 500 de euro, sumă pe care a cerut hunedoreanului de 30 de ani, din oraşul Călan, în schimbul plăcuţei cu numerele de înmatriculare ale maşinii, plăcuţă pe care i-a furat-o în timp ce autoturismul se afla într-o parcare.

Pentru a-şi pune planul în aplicare, germanul l-a sunat pe hunedorean şi i-a spus că îi va înapoia plăcuța doar în schimbul banilor, despre care a pretins că îi revin de la partenerul său de afaceri în urma unei datorii mai vechi.

Hunedoreanul nu s-a pierdut însă cu firea şi a spus toate cele întâmplate poliţiştilor, care au organizat un flagrant.

Au consemnat bancnote de 50 și 100 euro, în total 500 de euro, și l-au prins pe cetăţeanul german în incinta unei staţii de carburanţi de pe D.N.7, unde acesta s-a întâlnit cu victima sa în vederea încheierii târgului.

Cetăţeanul german a fost condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor, fiind reținut pentru 24 ore pentru comiterea infracțiunilor de șantaj, furt calificat şi conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. Ulterior, acesta a  fost prezentat  Judecătoriei Deva cu propunere de arestare preventivă, împotriva sa fiind emis mandat de arestare preventivă pe o durată de 29 zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, Bogdan Niţu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite