Cerșetorie - falsă prin metoda “ciungu”, demascată de polițiștii hunedoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de 31 de ani, din Sebeș a fost depistată de polițiștii din Deva  în timp ce cerșea simulând că are brațele amputate. Femeia a fost condusă la secție unde a fost amendată contravențional cu 100 de lei. După amendă s-a întors în stradă

Numărul mare de cerșetori apăruți pe străzile municipiului Deva, îi face pe unii dintre ei să caute soluții din ce în ce mai ingenioase pentru a impresiona trecătorii. Ultimul caz, descoperit de polițiștii Biroului de Ordine Publică Deva o are ca protagonistă pe Simona Carp, în vârstă de 31 de ani din Sebeș care a venit la cerșit în centrul Devei. Femeia avea ambele mâni învelite în bandaje însângerate, simulând că brațele i-au fost amputate. Condusă la secție de polițiști, cerșetoarea nu a mai avut de ales și și-a dat jos bandajele dezvăluind privirilor două mâini sănătoase! “Polițiștii au sancționat contravențional femeia cu o amendă de 100 de lei. Din cele relatate de cerșetoare nu este prima amendă de acest gen pe care a primit-o”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Hunedoara.

Petru Groza, cerșetor cu meserie importată

Varianta masculină a cerșetorului ciung a fost descoperită de polițiști în urmă cu șase luni, în persoana hunedoreanului Petru Groza. Tânărul în vârstă de 22 de ani din Deva cerșea în intersecțiile aglomerate arătând șoferilor un braț amputat.  A declarat polițiștilor că are deja 10 ani de experienţă în „meserie“. și că a învăţat tehnica de la „colegi“ care cerşesc prin Europa.  La ieșirea din sediul Poliției, unde a fost amendat cu 100 de lei,  Groza a declarat dezinvolt că se va întoarce în stardă. “Am încercat să-mi găsesc de lucru, dar se plăteşte prost. Spre exemplu, am muncit cu ziua, dar primeam 20 sau 30 de lei. Păi eu banii ăştia îi fac în două ore. Am un copil de crescut şi am nevoie de bani. Din cerşetorie fac şi 150 de lei pe zi", a spus pseudocerșetorul.

Tehnici de păcălit trecătorii

Metoda “ciungu” nu este singura prin care cerșetori perfect sănătoși încercă să  impresioneze trecătorii. „Sunt cerşetori care ştiu să-şi îndoaie picioarele sub ei în aşa fel încât zici că le au tăiate. Majoritatea folosesc tehnica unui singur picior tăiat, pentru că este mai impresionant", a dezvăluit cerșetorul Petru Groza.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite