Cercetaşii, jandarmii, elevii şi "noii golani" au curăţat Dealul Paiului de gunoaie FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Dealul Paiului acţiunea de ecologizare "Let's Do It Romania!" a avut ca rezultat final strângerea a câtorva tone de gunoi. Singuri cercetaşii deveni au umblut 45 de saci imenşi cu mizeriile aruncate inconştient în natură


Potrivit lui Irina Negruţiu, coordonatorul Centrului local Deva al Organizaţiei "Cercetaşii României", zona  de acţiune a fost împărţită ieri între reprezentanţii ONG-ului  "Noii Golani" , Jandarmerie,   Cercetaşii României – centrul local Deva) şi câteva şcoli.


Din partea cercetaşilor au fost 35 de reprezentanţi, cu vârste cuprinse între 13 şi 21 de ani. Locul de întâlnire a fost parcarea din parcul Bejan, unde aceştia şi-au lăsat rucsacii şi s-au înarmat cu saci şi mănuşi, grupaţi pe echipe pentru colectare selectivă. Acţiunea a luat sfârşit pe la ora 14.00, când sacii (aproximativ 45 de saci mari de gunoi) s-au epuizat, treaba a fost terminată şi cercetaşii au pornit mai departe, într-un traseu cu destinaţia Cozia.

Potrivit sursei citate, în zilele următoare se va face bilanţul participanţilor pentru aflarea cu exactitate a numărului real de participanţi, incluzându-i pe cei care s-au decis să se alăture doar în această dimineaţă.

Acţiunea în imagini:

image

Cercetaşii înaintea "luptei" cu gunoaiele

image

"Groapa Glina" în varianta Dealul Paiului

image

Gunoaie fără margini au pângărit  natura

image

Cu mânecile suflecate merge mai uşor

image

După muncă, distracţia: "Gunoiul nu mai e. Nu, nu, nu mai eeeeeeee..."

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite