Cabanierii şi salvamontiştii au ridicat la Straja cel mai mare om de zăpadă din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participanţii la Festivalul Oamenilor de Zăpadă au reuşit să doboare, duminică, recordul la cea mai mare statuetă construită vreodată. Omul de zăpadă construit duminică la Straja depăşeşte cu doi metri pe cel înregistrat oficial în Guiness Book.

Încă de anul trecut, salvamontiştii şi cabanierii din staţiune reuniţi în Asociaţia Pro Straja au vrut să realizeze cel mai mare om de zăpadă din lume. N-au avut succes în 2009, dar au reuşit ieri. Omul de zăpadă al cabanierilor din Straja îl bate pe cel înregistrat oficial în Cartea Recordurilor cu aproape doi metri.


„Intenţia noastră a fost de a aduna cât mai mulţi turişti în staţiune şi de a face un om de zăpadă de cel puţin şapte metri. Am reuşit să-l facem de opt metri şi 10 centimetri. Asta contează, nu era important să fie înscris oficial în cartea Recordurilor, ci vroiam să facem cel mai mare om de zăpadă din lume. Vroiam să-l facem pentru turişti”, a declarat Emil Părău, organizatorul Festivalului Oamenilor de Zăpadă.
Pentru „Frosty” cum l-au numit copiii aflaţi în staţiune, s-a muncit zece zile fără oprire. Anul viitor cabanierii vor să depăşească recordul neomologat. „Straja are cel mai mare om de zăpadă şi dacă cineva ne va doborî recordul, o să facem un om şi mai mare. Dacă îl fac de nouă metri, noi o să-l facem de 12 şi tot aşa”, glumeşte Părău.

Pentru „Frosty”, cum l-au numit copiii aflaţi în staţiune, s-a muncit zece zile fără oprire

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite