Hunedoara: "Cel mai periculos" infractor român a fost adus în faţa instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: "Cel mai periculos" infractor român a fost adus în faţa instanţei
Hunedoara: "Cel mai periculos" infractor român a fost adus în faţa instanţei

Băcăuanul Paul Popa, complicele asasinului grec Konstantinos Passaris, a împuşcat un tânăr din Deva, în plină stradă. Victima, Gabriel Duţ, a rămas paralizată pe viaţă, iar familia ei este târâtă

Citeşte şi:

Hunedoara: Lipsa unui raport de expertiză a amânat din nou deznodământul dosarului lui Gorbunov


Paul Popa, considerat unul dintre cei mai periculoşi infractori români, a fost înfăţişat, astăzi, instanţei Tribunalului Hunedoara. El a fost adus încătuşat de la Penitenciarul Aiud, unde ispăşeşte o sentinţă de 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Popa a cerut rejudecarea unui proces în urma căruia a fost condamnat în lipsă, pentru tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, la 12 ani de închisoare. Aceasta după ce, în ianuarie 2002, a împuşcat în plină stradă un tânăr din Deva, Gabriel Duţ. Victima, pe atunci în vârstă de 25 de ani, a fost împuşcată în piept cu un glonţ de calibrul 9 mm şi a rămas paralizată. Ulterior, Popa a fugit din ţară şi după ce a fost condamnat în lipsă, a ajuns pe lista celor mai căutaţi infractori, daţi în urmărire internaţională prin Interpol. A fost capturat abia anul trecut, în Austria, şi adus să îşi ispăşească pedeapsa în ţară.

Rămas paralizat pe viaţă
Familia victimei trăieşte de şapte ani o adevărată dramă. „Fiul meu a rămas paralizat pe viaţă, de la brâu în jos, după ce a fost împuşcat. Ne chinuim să supravieţuim din pensii. Popa a fost pus să ne plătească 120.000 de lei drept daune. Nu am primit banii, dar în schimb el a cerut să se reia procesul, iar acum îşi aduce martori care îl să încerce să îl scape de pedeapsă”, a povestit, pentru Adevărul de Seară, Florica Duţ, mama victimei.
Autorul tentativei de omor se consideră nevinovat. „Împuşcătura a fost accidentală, iar glonţul a ricoşat. Nu am vrut să îl împuşc”, s-a apărat el.

Procesul se va relua la 5 noiembrie, din lipsa unor expertize balistice. Paul Popa mai este suspectat că a fost complicele unui asasin grec, Konstantinos Passaris, împreună cu care, în martie 2001, l-ar fi masacrat în stil mafiot pe poliţistul timişorean Saşa Disici.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite